Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво у Львові

Четвер, 16 вересня 2021, 14:55

Екс-помічник Веремчука збудує житло на території Львівської фабрики перо-пухового виробництва

будівництво у Львові

Депутати підтримали розроблення ДПТ, що передбачає будівництво житлового кварталу на території фабрики перо-пухового виробництва.

Сьогодні, 16 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати прийняли рішення про внесення змін до детального плану території, обмеженої вул. В. Липинського, вул. Промисловою, вул. Городницькою, вул. Л. Бетховена.

"За" проголосував 41 депутат.

Згідно із документом, з проханням прийняти детальний план території у районі вул. В. Липинського, вул. Промислової, вул. Городницької, вул. Л. Бетховена, загальною площею у 12,3 га, щоб мати змогу розпочати житлове будівництво на вул. Городницькій, 49 (на місці колишньої Львівської фабрики перо-пухового виробництва), до міськради ще у травні 2021 року звернулося ТзОВ "ЛьвівДевФакторі".

Ця територія знаходиться в Шевченківському районі, в зоні регулювання забудови КС-6 – зона технопарків, ТР-2 – зона транспортної інфраструктури, Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення, Ж-1 – зона садибної житлової забудови, Ж-4 – зона багатоповерхової житлової забудови.

На вул. Городницькій, 49 ТзОВ "ЛьвівДевФакторі" планує збудувати житлово-офісні будівлі з багаторівневим паркінгом: на перших поверхах мають розміщуватися об'єкти ділового, культурного та комерційного призначення, а на верхніх поверхах – житло.

Як пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, раніше ця територія повністю була промисловою, проте станом на сьогодні у цієї території є різне зонування: є житлові, складські, виробничі, громадські об'єкти. Зокрема, від вул. Липинського до вул. Бетховена тут знаходиться новий житловий квартал.

"Цими змінами пропонується у зоні КС-5 переглянути зонування, для того, щоб розмістити там пріоритетну громадську забудову" – додав Коломєйцев.

Депутати визнали фірму відповідальною за розроблення та фінансування детального плану території та доручили управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування міськради після розроблення ДПТ звернутись з заявою до управління "Секретаріат ради" про проведення громадського слухання.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "ЛьвівДевФакторі" зареєстроване з березня 2021 року у Львові, займається організацією будівництва будівель. Директором і власником будфірми є львів'янин Ярослав Рудюк. Йому також належить київська фірма "Лізард", він був керівником ОСББ "Житловий комплекс на Липинського, 28".

Ярослав Рудюк був помічником депутата Львівської міської ради 7 скликання (2015-2020 рр.) Валерія Веремчука, який тоді пройшов від партії Народний рух Громадський контроль, а на виборах 2020 року балотувався до міськради від партії Варта, проте не пройшов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.