Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 17 вересня 2021, 12:21

УГКЦ збудує у Львові молодіжний центр з каплицею

візуалізація

Виконком дозволив релігійній громаді УГКЦ збудувати молодіжний центр з каплицею у районі вул. Пасічної – Зеленої.

Сьогодні, 17 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на нове будівництво релігійною громадою УГКЦ парафії св. Василія Великого молодіжного центру з каплицею при парафії св. Василія Великого УГКЦ у районі вул. Пасічної – вул. Зеленої у Львові.

Релігійний молодіжний центр зведуть на земельній ділянці, площею 4 га, що перебуває у комунальній власності й призначена для будівництва і обслуговування будівель громадських та релігійних організацій: храму св. Василія Великого у комплексі з дзвіницею, капличкою і недільною школою на 80 учнів.

Висота каплиці становитиме 13,8 метрів, а молодіжного центру – 9,9 метрів, він матиме два поверхи. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 13,77%.

Як заявив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, це буде релігійний центр з невеликою каплицею та з дитячими і спортивними майданчиками.

"У даному випадку пропонується ландшафт земельної ділянки використати як громадський простір, натомість релігійний центр знаходитиметься у тильній частині ділянки" – наголосив Коломєйцев.

Окрім каплиці та молодіжного центру, на території забудови знаходитимуться паркінг на 12 місць, дитячий майданчик і спортивна зона. Площа забудови становить 55 103 м².

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-4 – зона культурних, спортивних та релігійних установ відповідно до детального плану території у межах вул. Зеленої, вул. Пасічної, вул. Пирогівки, вулиці проектованої 4.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.