Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

теплопостачання

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 10:05

У Львові не підвищуватимуть тарифи на тепло в цьому опалювальному сезоні

теплопостачання

Для незмінності тарифів у 2022 році держава передасть і спрямує до місцевих бюджетів ПДФО у розмірі 4%, тобто додатково не менше 11 млрд грн.

Про це повідомив Урядовий портал.

Вчора, 30 вересня, під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

Документ підписали Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, Міністр енергетики Герман Галущенко, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, голова НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, міський голова Львова Андрій Садовий, міський голова Дніпра Борис Філатов, міський голова Житомира Сергій Сухомлин, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.

В основі цього Меморандуму домовленість про те, що місцева влада не буде підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду в цьому опалювальному сезоні.

За словами Дениса Шмигаля, у Меморандумі чітко визначено, що для незмінності тарифів у 2022 році держава передасть і спрямує до місцевих бюджетів ПДФО у розмірі 4%, тобто додатково не менше 11 млрд грн.

"Ми розуміємо, що бюджети деяких громад не зможуть повною мірою самостійно покривати частину витрат підприємств теплопостачання для забезпечення їх безперебійної роботи та незмінності тарифів. Тому з боку держави передбачається субвенція громадам з незадовільним індексом податкоспроможності вже з четвертого кварталу 2021 року" − повідомив Денис Шмигаль.

Серед ключових пунктів Меморандуму також домовленість про безперебійність поставок газу та фінансова підтримка громад з боку держави для безперебійної роботи теплокомуненерго та незмінності тарифів.

Крім того, акциз з пального у розмірі 13,44% так само залишать для місцевих бюджетів у 2022 році, аби вони могли підтримати комунальних виробників тепла і забезпечити спокійне проходження опалювального сезону.

Нагадаємо, у Львові включили опалення до декількох лікарень, садочків та оранжереї ботанічного саду. 

Додамо, підготовку до осінньо-зимового періоду 2021-2022 років у Львові розпочали в липні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.