Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

парк "Здоров'я" у Золочеві

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 11:32

Парк у Золочеві віднесли до природно-заповідного фонду України

парк "Здоров'я" у Золочеві

Облрада оголосила парк "Здоров’я" у Золочеві пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення.

Вчора, 30 вересня, на сесії Львівської обласної рад депутати підтримали рішення оголосити парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва місцевого значення "Міський парк відпочинку "Здоров’я".

"За" проголосували 49 депутатів. 

Парк "Здоров’я" знаходиться у Золочеві на вул. Шашкевича, його площа – 23,44 га, з них 6 га займає озеро.

Як заявив директор департаменту екології Львівської ОДА Руслан Гречаник з ініціативою оголошення, ініціатором оголошення цього парку пам’яткою садово-паркового мистецтва виступила Золочівська міська рада.

"На цій природній території представлено 46 видів дерево-чагарникової рослинності, рідкісні трави, є водний об’єкт. Парк доцільно створити, щоб зберегти природне надбання від впливу урбанізації. Ми отримали згоду від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України" – пояснив Руслан Гречаник.

Зокрема, депутати доручили департаментові екології та природних ресурсів Львівської ОДА передати територію парку під охорону Золочівській міськраді. Відтепер парк може претендувати на фінансування з державного бюджету України.

Нагадаємо, перетворення парку відпочинку "Здоров’я" у Золочеві на пам’ятку садово-паркового мистецтва ще у квітні 2021 року погодила на своєму засіданні комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської облради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.