Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дика тварина

lviv.dei.gov.ua

П'ятниця, 1 жовтня 2021, 12:27

Держекоінспекція виявила порушення порядку утримання диких тварин на Львівщині

дика тварина

На Львівщині двох сервалів та двох бобкетів утримували у вальєрах, які не відповідають мінімальним нормам.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Держекоінспекція у Львівській області провела позапланову перевірку щодо виконання припису в частині приведення у відповідність розмірів вольєрів, у яких утримуються бобкети, сервали та оцелоти, до мінімальних норм зазначених у додатку до Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах.

Як виявила інспекція, власниця тварин не виконала припис, зокрема не приведела розміри вольєрів, у яких утримуються бобкети та сервали, до мінімальних норм. За це порушення на власницю тварин склали адміністративний протокол за ст. 188-5 КУпАП.

Також, власниця передала двох рисей європейських у Екопарк "Долина вовків" (Закарпатська область, Міжгірський район, с. Синевирська Поляна) та двох оцелотів − в зоопарк "Лімпопо" (Львівська область, Дрогобицький район, с. Меденичі). На момент перевірки у вольєрах перебували два сервали та два бобкети. 

За порушення вимог Порядку утримання та розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах, на власницю тварин склали протокол за статтею 88-1 ч. 3 КУпАП. 

Інспекція надала припис на усунення у встановлений термін виявлених порушень та скерувала заяву до суду про притягнення власниці тварин до відповідальності.

Нагадаємо, Ралівському управлінні житлово-комунального господарства нарахували збитків на суму понад 80 тис грн за самовільний водозабір.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.