Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 12 жовтня 2021, 16:36

Потреби соціально незахищених громадян врахують при плануванні обласного бюджету

Львівська облрада

Для соціальних закладів Львівщини планують надати фінансову підтримку при плануванні обласного бюджету.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради.

Сьогодні, 12 жовтня, під час виїзного засідання комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини, учасників бойових дій депутати Львівської обласної ради ознайомилися з роботою комунального закладу Львівської обласної ради "Монастироцький психоневрологічний інтернат". 

"Побачивши все на власні очі, кожен член депутатської комісії розумітиме проблеми і потреби Монастироцького інтернату та інших 15 соціальних закладів на Львівщині. За підсумком першого року роботи комісії обласної ради з питань соціального захисту прав дітей, людини, учасників бойових дій ми розпочинаємо планувати витрати з обласного бюджету на 2022 рік.

Соціальна сфера потребує особливої уваги і я сподіваюся, що за кілька років нашої роботи поступово вдасться навести лад в закладах, де перебувають соціально незахищені громадяни. Я завжди наголошую на тому, що рівень суспільства варто визначати за тим, як у ньому доглядають та опікуються людьми з особливими потребами" − повідомив голова комісії Микола Іщук.

Заклад, в якому проживають близько двох сотень підопічних, розташований у селі Монастирок Львівського району. Зазначимо, раніше депутати погодили виділення з обласного бюджету додатково 88 590 гривень на протипожежні заходи в установі. А саме обробку дерев’яних конструкцій горищ, проєкт та монтаж системи протипожежного захисту.

"Сьогодні ми оглянули приміщення інтернату та визначили наступні потреби закладу, адже він перебуває в комунальній власності обласної ради. Висновок однозначний − інтернат потребує фінансової підтримки для покращення умов проживання підопічних та умов праці персоналу" − додав Микола Іщук. 

Директорка Монастироцького психоневрологічного інтернату Ганна Надяк розповіла, що у штаті закладу 92 працівники, середня зарплата становить 6 тис. грн. Територія закладу займає майже 54 гектари, адже в розпорядженні інтернату є сільськогосподарські землі. 

У 2021 році адміністрація закладу відремонтувала коридор, зали, медпункт, приміщення кухні, частково закупити нове обладнання та встановити протипожежну сигналізацію загалом на суму близько 989 тис. грн. За словами директорки, на блискавкозахист чотирьох корпусів та приміщення пекарні необхідно ще 250 тис. грн. А у 2022 році планують зробити ремонт в приміщеннях душової, пральні, котельні. 

У Монастироцькому психо-неврологічному інтернаті мешкають чоловіки, під наглядом соціальної комісії з працівників закладу кожен підопічний отримує 25% соціальної виплати, решту грошей перераховуються на рахунок інтернату, як оплата за обслуговування. 

Нагадаємо, комісія з питань молоді та спорту Львівської обласної ради винесла на розгляд сесії проєкт рішення про створення Молодіжної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.