Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська залізниця

Середа, 13 жовтня 2021, 10:57

Через страйк на Львівській залізниці затрималися декілька поїздів

Львівська залізниця

У межах акції "Робота за інструкцією" машиністи не приймали локомотиви до роботи, а писали рапорти і складали акти, де зазначали усі несправності.

Про це повідомив народний депутат, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець на своїй Фейсбук-сторінці.

Вчора, 12 жовтня, в деяких депо Укрзалізниці розпочали акцію "Робота за інструкцією", або так званий італійський страйк. У межах страйку машиністи не приймали локомотиви до роботи, а писали рапорти і складали акти, де зазначали усі несправності поданої машини.

До страйку долучилися депо:

- Львів-Захід (Львівська залізниця);

- Київ-Пасажирський, Козятин, Дарниця (Південно-Західна залізниця);

- Кременчук, Харків-Сортувальний, Куп’янськ, Лозова (Південна залізниця).

Залізничники вимагали:

- спонукати (примусити) керівництво АТ "Укрзалізниця" виконати п. 3.2.1 (забезпечувати підвищення рівня заробітної плати не менш ніж на 25 % щороку) та п. 3.2.2 (здійснювати підвищення заробітної плати шляхом перегляду тарифних ставок і посадових окладів зі збереженням міжрозрядних та міжпрофесійних співвідношень, але не рідше одного разу на рік) чинної Галузевої угоди між Державною адміністрацією залізничного транспорту України та профспілками;

- замінити непрофесійний склад органів управління АТ "Укрзалізниця" (правління, наглядова рада) на професійний, який користуватиметься довірою і підтримкою залізничників;

- забезпечити працівникам АТ "Укрзалізниця" безпечні умови праці, передбачені чинним законодавством України.

Зазначимо, як повідомив Михайло Волинець, наразі акція закінчилася, а підприємство працює у звичному режимі.

"Говориться, що в кожному депо перемовини відбувалися локально. Залізничники попереджають, що акція мала попереджувальний характер та може бути розпочатою знову у випадку, якщо менеджмент залізниці не виконає попередніх домовленостей, не дійде до співробітництва з трудовими колективами у форматі соціального діалогу, якщо не будуть проведені гарантовані керівництвом перемовини" − йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Україна відновлює залізничне сполучення з Польщею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.