Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

lvivoblrada.gov.ua

Середа, 13 жовтня 2021, 16:45

На базі дитячого санаторію Журавно планують створити психоневрологічний диспансер

Львівська облрада

Депутати облради пропонуують перепрофілювати дитячий санаторій "Журавно" у психоневрологічний диспансер.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради. 

Вчора, 12 жовтня, під час засідання комісії з питань комунального майна Львівської облради депутати запропонували перепрофілювати обласний дитячий протитуберкульозний санаторій "Журавно" у психоневрологічний диспансер.

За словами начальниці управління соціального обслуговування департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Тетяни Медвідь, у Львівській області понад 70 осіб з психічними вадами потребують влаштування у спеціальні заклади інтернатного типу та чекають такої нагоди. Відповідно є потреба в облаштуванні ще одного психоневрологічного інтернату на Львівщині, у якому надаватимуть допомогу дорослим жінкам та чоловікам.

"У дитячому протитуберкульозному санаторії "Журавно" перебуває мало дітей, заклад не використовується належно. Водночас там є навчальний та спальний корпуси, в яких можна розмістити близько 200 осіб. Штат комунального закладу налічує 137 працівників, у тому числі медиків, реабілітологів. Щороку з обласного бюджету ми виділяємо від 14 до 17 млн грн на утримання цього закладу і персоналу. Ці ресурси варто використати раціонально та з більшою користю для суспільства" – наголосив в.о.начальника управління майном спільної власності Львівської облради Тарас Зозуля.

Депутати також обговорили можливість залучення додаткових коштів для утримання психоневрологічного інтернату. Це можуть бути субвенції від громад, мешканці яких перебуватимуть у стаціонарі інтернату на утриманні.

Остаточне рішення щодо майбутнього закладу депутати приймуть на найближчій сесії обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.