Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський аграрний університет

wikipedia.org

Середа, 20 жовтня 2021, 11:35

Суд скасував арешт майна Львівського аграрного університету через забрудненя довкілля

Львівський аграрний університет

Аграрний університет домігся у суді скасування рішення про арешт майна через несплату ним штрафу за скидання стічних вод та забруднення довкілля.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Львівської області від 14 вересня 2021 року.

Львівський національний аграрний університет звернувся з скаргою до суду про скасування постанови щодо стягнення з нього 110 054,43 грн збитків, завданих державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Зокрема, Жовківський районний відділ державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції за позовом Державної екологічної інспекції у Львівській області звинуватив університет у порушенні вимог природоохоронного законодавства та зобов'язав сплатити 110 054,43 грн штрафу.

Йдеться про скидання стічних вод.

Через це, що університет не сплатив штраф, його майно арештували. Своєю скаргою ВНЗ вимагає визнати дії Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції неправомірними та скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження, постанову про арешт майна боржника, постанову про розшук майна боржника. 

Суд розглянув скаргу та вирішив її частково задовільнити.

"Постанову державного виконавця Жовківського районного відділу державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про арешт майна боржника від 06.05.2021 у виконавчому провадженні скасувати.

Постанову державного виконавця Жовківського районного відділу державної виконавчої служби Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про розшук майна боржника від 06.07.2021 у виконавчому провадженні скасувати.

У задоволенні скарги в частині вимог про визнання неправомірними дій державного виконавця Жовківського відділу державної виконавчої служби у Львівському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції щодо винесення постанови про відкриття виконавчого провадження та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження відмовити" – йдеться у рішенні суду.

Зазначимо, у 2017 році Держекоінспекція зафіксувала, що Львівський національний аграрний університет скидав забруднювальні речовини зі зворотними водами з перевищенням нормативу гранично-допустимих норм із очисних споруд, які розташовані території Дублянської міської ради. За виявлені порушення вимог природоохоронного законодавства ЛНАУ нарахували збитки та висунули три претензії на 110 054,43 грн. Оскільки ВНЗ добровільно збитків не відшкодував, Держекоінспекція звернулася з позовом до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.