Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Олександр Сладкова

bettersykhiv

Четвер, 21 жовтня 2021, 10:47

Сладкова заплатила понад три мільйон гривень за браковані саджанці

Олександр Сладкова

Переможець тендеру привіз до Львова саджанці вартістю понад три мільйони гривень, які не відповідають умовам договору.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Запорізьке підприємство "Глорія-ТЕТ", яке стало переможцем відкритого конкурсу на постачання Львову саджанців кущів та дерев, доставило місту посадковий матеріал, який не відповідає умовам тендеру.

Як заявила начальниця управління екології та природних ресурсів міськради Олександра Сладкова, саджанці передбачені для Залізничного та Личаківського районів, а також для міських парків. Їх планували висадити до кінця жовтня. Загальна вартість посадкового матеріалу – понад 3 млн грн. 

"Минулого та цього тижня приватне підприємство прислало фури з рослинами. Ми переглянули їх і для Залізничного району відібрали тільки 10% від усього посадкового матеріалу, для Личаківського – 30%. "Зелений Львів" готовий взяти 20% – це той відсоток посадкового матеріалу, який відповідав тендерній документації. По решті саджанців є невідповідності по сортах, є саджанці перерослі, але з нерозвиненим корінням, є з пошкодженнями, є з шкідниками, є з загниваннями.

А є і непоганий посадковий матеріал, але вдвічі менший, ніж передбачено умовами тендеру. До прикладу, кущ якісний, але в угоді прописано об’єм контейнера, висота куща, а привезли менший матеріал. Але тоді такий саджанець і коштує вдвічі менше. Тобто, на фото ми бачили одні рослини, а прислали зовсім інші" – наголосила Сладкова.

За її словами, забраковані саджанці місто поверне у Запоріжжя й вимагатиме від фірми або їх замінити, або угоду розірвуть.

"Зараз дуже хороший час для висадки, планували, власне, зробити це в жовтні, проте, так виглядає, що вже не встигнемо. Але маємо для висадки ще місяць. Наразі з підприємством порозуміння нема і вони погрожують оскаржувати закупівлю" – пояснила Олександра Сладкова.

Також вона додала, що ця фірма минулоріч уже присилала місту кущі і дерева.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.