Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шкільний автобус

Четвер, 21 жовтня 2021, 17:00

На Львівщині понад 70 кілометрів доріг із маршрутів школяриків є непридатними для проїзду

шкільний автобус

Станом на сьогодні 74 кілометрів доріг, по яких мають їздити шкільні автобуси, непридатні для проїзду.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Ще на попередній сесії Львівської обласної ради депутати звернулися з проханням проаналізувати стан доріг в області, де проходять маршрути "Школяриків".

За даними департаменту освіти і науки Львівської ОДА, протяжність маршрутів руху шкільних автобусів становить близько 17 тисяч км, з них 2793 км є у доброму стані, 8402 км – у задовільному, 5 303 км – у незадовільному та 74 км є непридатними для проїзду.

Найгірша ситуація зі станом доріг – у Бродівському, Старосамбірському, Жидачівському, Сколівському, Сокальському та Мостиському районах.

Як зауважила голова профільної комісії, депутатка Львівської облради Іванна Герус, важливо в повному обсязі забезпечити території транспортними засобами для перевезення учнів, однак потрібно розуміти і по яких дорогах пересуваються ці автобуси і чи взагалі вони є придатними для проїзду.

"Вважаємо, що слід добре проаналізувати спільно з комісією з питань інженерного, житлово-комунального господарства маршрути "Школяриків" і врахувати їх при формуванні переліків ремонту комунальних доріг на 2022 рік" – наголосила Іванна Герус.

Додамо, цьогоріч Для громад Львівщини закупили 23 шкільних автобуси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.