Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

снігоприбиральна техніка

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 17:09

Цієї зими у Львові задіють понад 240 одиниць снігоприбиральної техніки

снігоприбиральна техніка

Для прибирання доріг від снігу у місті залучать 137 одиниць комунальної техніки та ще 107 одиниць приватної.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Цього року для прибирання доріг міста від снігу загалом планують залучити 244 одиниці снігоприбиральної техніки: 137 одиниць комунальної техніки та ще 107 одиниць приватної техніки.

Як заявила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, Ірина Маруняк, станом на сьогодні снігоприбиральна техніка готова до роботи, протиожеледні матеріали закуплені.

"Назагал у нас є 137 одиниць комунальної техніки, яку будемо використовувати для прибирання міста. Також додатково будемо залучати 107 одиниць приватної техніки. Відповідні угоди укладають ШРП, управляючі компанії. Це для того, щоб у випадку великих снігопадів, було достатньо техніки, яка буде виїздити на дороги для прибирання" – наголосила Маруняк.

За її словами, для посипання доріг місто закупило 10 тисяч м³ піскосуміші, ще 9,8 тисяч м³ планують закупити.

"Також ми закуповуємо сіль і реагенти. Реагентами будемо посипати пішохідну зону у Галицькому районі. Сіллю будемо посипати також дороги. Запланували, що цієї зими сіллю будемо посипати 60 магістральних доріг у різних районах. До прикладу, минулого року ми передбачали, що сіллю будемо посипали 20 доріг. Однак, температура має бути не вище мінус 10 градусів. Це робимо для того, щоб зменшити кількість піску на вулицях, який на весну залишається між бордюрами і у дощоприймачах. Піскосумішшю будемо посипати підйоми та внутрішньоквартальні дороги. Тобто ми від піскосуміші не відмовляємося, але поступово переходимо на сіль і реагенти" – додала Ірина Маруняк.

Нагадаємо, минулоріч комунальні підприємства Львова задіяли снігоприбиральну техніку з 19 листопада.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.