Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

укренерго

Понеділок, 25 жовтня 2021, 11:14

Укренерго отримала дозвіл на реконструкцію підстанції у Бориславі

укренерго

Національна енергетична компанія "Укренерго" розпочинає реконструкцію підстанцій (ПС) 220 кВ "Борислав" на Львівщині.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

Відповідні дозволи на початок робіт Укренерго отримали  від Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Реконструкція проводиться за комплексною програмою автоматизації підстанцій, спрямованою на оновлення обладнання з впровадженням сучасних схем розподільчих установок зі встановленням автоматизованих систем керування технологічними процесами (АСКТП), а також підвищення ефективності та надійності передачі електроенергії. Роботи проводитимуться у межах проєкту "Реконструкція трансформаторних підстанцій", що фінансується за кредитні кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку, і є складовою Другого проєкту з передачі електроенергії.

Під час реконструкції на підстанціях буде замінено обладнання на відкритих розподільчих установках (ВРУ) 330, 220, а також ВРУ 110, які забезпечують електропостачання ПС операторів систем розподілу, та ВРУ 35 кВ для власних потреб підстанцій, кабельне господарство, щити власних потреб, релейний захист та автоматику, а також впроваджено АСКТП, що дозволить здійснювати оперативне управління даними підстанціями дистанційно з віддаленого диспетчерського центру. 

ПС 220 кВ "Борислав" трансформаторною потужністю 270 МВА побудована ще у 1952 році, і забезпечує через мережі оператора системи розподілу живлення промислових та комунальних споживачів м. Борислав та прилеглих населених пунктів. Є однією з шести підстанцій на Заході України, що реконструюють за кошти ЄБРР. Загальна вартість реконструкції шести підстанцій понад 60 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.