Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Середа, 27 жовтня 2021, 13:42

В Україні дозволили вакцинацію дітей від Covid-19

вакцинація на Львівщині

Дітей від 12 років можна вакцинувати проти коронавірусу за наявності всіх щеплень.

Про це йдеться у наказі Міністерства охорони здоров'я від 13 жовтня 2021 року. 

Міністерство охорони здоров'я дозволило вакцинацію від коронавірусу для дітей старше 12 років. Йдеться про вакцинацію тих, хто не належить до груп ризику.

Згідно із затвердженими рекомендаціями, підлітків віком 12-17 років рекомендують щеплювати вакциною Comirnaty виробництва компаній Pfizer і BioNTech, адже клінічні дослідження різних типів вакцин проти Covid-19 для різних вікових груп дітей тривають.

"Враховуючи наявні дані з безпеки та ефективності вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech для дітей віком від 12 років, а також зростання захворюваності на SARS-CoV-2 серед дітей, рекомендовано проводити вакцинацію осіб віком від 12 до 17 років незалежно від приналежності до групи ризику за умови наявності щеплень, які відповідають віку, з урахуванням затверджених протипоказань до вакцинації. Застосування Comirnaty від Pfizer/BioNTech протипоказане у випадку наявності в анамнезі серйозної алергічної реакції на один із компонентів вакцини" – йдеться у документі.

Натомість дітям, які перенесли міокардит або перикардит після першої дози вакцини Comirnaty від Pfizer/BioNTech необхідно відкласти введення другої дози в серії щеплень Covid-19 до отримання додаткових наукових даних.

Вакцина Comirnaty (Pfizer/BioNTech) для дітей віком від 12 років використовується за схемою введення 2 доз (0,3 мл) з інтервалом між першою та другою дозами 21-28 діб. Між введенням вакцин проти Covid-19 та вакцин проти інших інфекційних хвороб необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу. Це стосується як дітей, так і дорослих.

Вакцини проти Covid-19 можна вводити одночасно з інактивованою вакциною проти грипу під час одного візиту у різні кінцівки або з будь-яким часовим проміжком. У медичній документації має бути зазначено, в яку кінцівку була введена вакцина проти Covid-19.

Нагадаємо, наприкінці серпня у МОЗ розказали, в яких випадках дітям від 12 років можна щепитися від коронавірусу.

Додамо, з 30 жовтня у Львівській області діятиме "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.