Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

літній майданчик у Львові

Вівторок, 2 листопада 2021, 15:45

Міськрада планує списати підприємцям мільйонні боргів за літні майданчики у центрі Львові

літній майданчик у Львові

У Львівській міськраді хочуть списати боргів на 1,4 мільйона гривень за літні майданчики, які знаходяться у центрі міста.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Під час засідання комісії комунального майна, ресурсів та історичного середовища Львівської міськради мерія запропонувала депутатам списати борги та штрафи з юридичних осіб та підприємців за користування літніми майданчиками.

Йдеться про суму боргів перед громадою у 1 мільйон 476 тисяч гривень.

Як пояснила депутатка міськради від Європейської Солідарності Олена Пелех, дозвіл на встановлення літнього майданчика надає депутатська комісія, паспорт виготовляє управління архітектури та урбаністики міськради, договір підписує управління комунальної власності, перевірку здійснює районна адміністрація. Списати ці борги у мерії пропонують тому, що в якихось із вище перелічених структурах недопрацювали, а юристи Львівської міськради програли судові спори щодо них, або ж навіть не зверталися до суду.

За її словами, якби комісія комунального майна погодила це питання, то його б винесли на голосування в сесійній залі Львівської міськради.

"На комісії мою увагу привернуло питання списання дебіторської заборгованості зі сплати за використання окремих конструктивних елементів.
Йдеться про списання боргів юридичних осіб та підприємців перед містом за користування літніми майданчиками у зв'язку з тим, що ЛМР в деяких випадках програло судові спори. Ще в деяких випадках працівники управління і не звертались до суду щодо боргів за користування літніми майданчиками, тому що були відсутні дозвільні документи.

Якщо подивитися на адреси, то списання боргів відбувається в основному за літні майданчики на площі Ринок, вулицях Вірменській, Корнякта, Братів Рогатинців, Сербській – тобто здебільшого літні майданчики в центрі міста. Я вважаю що це питання треба вивчити, бо якщо з боку чиновників Львівської міської ради були порушення, то ця інформація перед голосуванням повинна бути доведена до всього депутатського корпусу" – пояснила Олена Пелех.

Депутатка розповіла, що юридичні особи-орендарі цих літніх майданчиків не є в стані ліквідації чи припинення, а також вимагає від працівників управління архітектури пояснити, чому пропали дозвільні документи та чому Львівська міська рада програла спори.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.