Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підробка документів

npu.gov.ua

Середа, 3 листопада 2021, 13:26

На Львівщині зловмисники виготовляли тисячу підроблених Covid-сертифікатів щомісяця

підробка документів

Група осіб виготовляла близько тисячі сертифікатів про вакцинацію та майже дві тисячі негативних ПЛР-тестів щомісяця.

Про це повідомила пресслужба Національної поліції України.

Група осіб щомісяця виготовляли близько тисячі сертифікатів про вакцинацію та майже дві тисячі негативних ПЛР-тестів. Вартість одного сертифікату складала 40 євро, а негативний ПЛР-тест коштував 600 гривень. Така протиправна діяльність приносила зловмисникам дохід на суму понад 3 млн грн. 

Як встановили правоохоронці, зловмисники підшукували "клієнтів" на території Львівської та Запорізької областей. Підроблені Covid-документи фігуранти відправляли "клієнтам" через поштові відділення, а грошові кошти отримували на власні банківські картки. 

Вчора, 2 листопада, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями проживання фігурантів у м. Львів. При проведенні слідчих дій слідчі та оперативники виявили і вилучили підроблені міжнародні свідоцтва про вакцинацію від Covid-19, бланки негативних ПЛР-тестів, чорнову бухгалтерію. Крім того, вилучили інші підроблені документи: запрошення на роботу за кордоном та довідки для державних органів влади. Також поліцейські вилучили поліграфічне обладнання, комп’ютерну техніку та засоби зв’язку. 

Слідчі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до семи років позбавлення волі. Тривають подальші процесуальні заходи для повідомлення фігурантам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.