Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

паспорт

shotam.info

П'ятниця, 5 листопада 2021, 14:22

Верховна Рада ввела електронну реєстрацію місця проживання

паспорт

Електронна декларування місця проживання має запрацювати з 1 грудня.

Сьогодні, 4 листопада, Верховна Рада прийняла закон "Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні".

Відповідно до закону, запроваджується декларування місця проживання − повідомлення особою органу реєстрації адреси свого місця проживання в електронній формі за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з подальшим внесенням такої інформації до реєстру територіальної громади.

Також передбачається запровадження міжвідомчої електронної взаємодії − обміну інформацією, що здійснюється між реєстрами територіальних громад, відомчою інформаційною системою центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб, державним демографічним реєстром, Єдиною інформаційною системою Міністерства внутрішніх справ України та іншими інформаційно-комунікаційними системами.

Зазначимо, законом закріплюється право власника (власників) житла скасувати задеклароване/зареєстроване місце проживання третіх осіб у житлі, що йому належить за підстав зазначених у законі без рішення суду.

Закон набере чинності з 1 грудня, а окремі його положення з 1 березня та 1 червня 2022 року.

Нагадаємо, на початку вересня у тестовому режимі запрацював новий цифровий онлайн-сервіс, який дозволить призовникам, військовозобов’язаним та резервістам змінити реєстрацію місця проживання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.