Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

"Мій юний принц"

dzygamdb

Вівторок, 9 листопада 2021, 11:35

Свободівці вимагають не допустити виходу фільму про ЛГБТ, який ображає християнські цінності

"Мій юний принц"

Фракція Свобода у Львівській облраді ініціювала звернення до Мінкульту з вимогою не фінансувати виробництво фільму Мій юний принц.

Сьогодні, 8 листопада, на сесії Львівської обласної ради фракція ВО Свобода у Львівській обласній раді ініціювала звернення до Міністерства культури щодо неприпустимості державного фінансування виробництва й виходу фільму Хачіка Васіляна Мій юний принц.

Як заявив голова цієї фракції Олег Панькевич, у вересні цього року Рада з державної підтримки Держкіно затвердила перелік кінопроєктів-переможців 17-го конкурсного відбору серед яких за напрямком "Ігрові повнометражні фільми художньої та культурної значущості (авторські)" є стрічка режисера Хачіка Васіляна Мій юний принц.

На цей фільм з державного бюджету мають виділити 20 мільйонів гривень.

"Держава планує профінансувати виробництво фільму, в якому глумляться над християнством, чим ображають релігійні почуття більшості українців. 

Фільм не тільки розповідає про гомосексуальні стосунки і "нездорову прихильність" сина до мами. Нас обурило, що тут експлуатують тему християнства, подаючи питання віри у спотвореній формі. У тизері звучить пародія на молитву "Отче наш", адресована тій самій матері, в якої "нездорові стосунки" з сином. Промовистими є і рекламні постери фільму, які пародіюють сакральні твори Мікеланджело, зокрема фреску "Створення Адама" та скульптуру "П'єта" – скорботної Матері з Христом" – наголосив Олег Панькевич.

Він додав, що "журі конкурсу вирішило надати державну підтримку картині, в якій знущаються з релігійних почуттів християн, хоча стаття 161 ККУ передбачає кримінальну відповідальність за образу почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями".

Зазначимо, Рада з державної підтримки кінематографу визначила переможців 17-го конкурсного відбору кінопроєктів обрала 31 фільм, який отримає фінансування з державних коштів. Із цим переліком можна ознайомитися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.