Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Святого Теодора

lvivrada.gov.ua

Четвер, 18 листопада 2021, 14:29

На площі Святого Теодора підземний паркінг недоцільний – Івах

площа Святого Теодора

Серій Івах зареєстрував ухвалу про виключення площі Святого Теодора з переліку ділянок, призначених для побудови паркінгів.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Депутат фракції Європейська Солідарність у Львівськійї міській раді, голова комісії комунального майна Сергій Івах підготував проєкт ухвали, який передбачає виключення площі Святого Теодора з переліку земельних ділянок, призначених для побудови підземних та надземних паркінгів.

За словами депутата, ще у 2007 році визначено перелік земельних ділянок для будівництва паркінгів, проте жоден з цих пунктів за ці роки так й не був реалізований. До того, цей проєкт не передбачений ні у Комплексній стратегії розвитку Львова на 2012-2025 роки, ні у Плані сталої мобільності.

Йдеться про земельну ділянку площею 0,17 га.

"До мене звертаються мешканці прилеглих вулиць, які стурбовані станом речей, адже хвилюються, що побудова підземного паркінгу може спричинити руйнацію їх будинків. Щоб врегулювати ситуацію, ми вирішили виключити цей пункт з переліку і, таким чином, поставити крапку в цьому питанні" – заявив Сергій Івах.

Він пояснив, що на площі Святого Теодора передбачено облаштування оновленого громадського простору.

"Ще у 2015 році почався процес ревіталізації площі Святого Теодора. На сьогодні проведено археологічні дослідження, віднайдено межі церкви, яка там колись була. Я маю велику надію, що ми цей проект незабаром реалізуємо, адже ця площа дуже важлива для міста. Реконструкція площі Святого Теодора дасть можливість розвантажити центральну частину міста, площу Ринок, створить затишок для тих, хто там проживає, збереже історичну ідентичність" – додав Сергій Івах.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.