Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Середа, 17 листопада 2021, 13:54

Львів увійшов у топ-15 українських міст з найбільш забрудненим атмосферним повітрям

Львів

Львів виявився 13-м індустріальним містом в Україні з найбільш забрудненим атмосферним повітрям.

Про це йдеться у звіті про стан забруднення навколишнього природного середовища на території України, який опублікувала Центральна геофізична обсерваторія (ЦГО) ім. Б.Срезневського.

За підсумками 6 місяців 2021 року Львів опинився на 13 позиції за рівнем забруднення атмосферного повітря серед 38 найбільших індустріальних міст України.

Рівень забрудненості атмосферного повітря розраховували за індексом, який враховує п'ять пріоритетних забрудннючих домішок, де до 5 − низький рівень. Натомість індекс Львова становить 6,9.

Зазначимо, найчистішим промисловим містом в Україні стало Горішні Плавні, а найбільш забрудненим − Кам’янське. Також високий рівень забруднення зафіксували в Маріуполі, Одесі, Дніпрі, Кривому Розі, Києві, Миколаєві, Вінниці, Запоріжжі та Херсоні.

Всього в атмосферному повітрі визначали вміст 22 забруднюючих речовин, включаючи вісім важких металів, а оцінка стану забруднення атмосферного повітря здійснювалася за даними спостережень на 128 стаціонарних постах мережі моніторингу гідрометеорологічних організацій в 38 містах України.

У звіті підкреслюється, що в містах, де проводилися дослідження, у першому півріччі 2021-го року були перевищені середні концентрації формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю та завислих речовин.

Нагадаємо, у квітні Львівська міськрада назвала найбрудніші та найчистіші водойми Львова. Тоді у понад 30 водойм Львівської ОТГ виявили перевищення норми забруднюючих речовин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.