Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Дуда

Фб Народне толк-шоу

Четвер, 18 листопада 2021, 08:00

Самопоміч виступила проти об'єктивного розслідування офшорного скандалу Pandora Papers – Олег Дуда

Олег Дуда

Голова фракції ЄС у Львівській облраді Олег Дуда вважає, що депутати Самопомочі відповідальні за провал голосування щодо звернення про розслідування Pandora Papers.   

Голова фракції Європейська Солідарність у Львівській обласній раді Олег Дуда вважає, що саме депутати фракції Самопоміч відповідальні за провал голосування щодо звернення Львівської обласної ради про розслідування Pandora Papers, оскільки вони не дали жодного голосу за ухвалення цього рішення.

Роман Дуда розповів, що у звернені йшлося про факти, які навів у розслідуванні Pandora Papers Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів. Розслідування виявило ймовірну причетність вищих посадових осіб держави та їхнього оточення до шахрайства Ігоря Коломойського з виведення 40 мільйонів доларів з ПриватБанку в офшорні юрисдикції. У зверненні наголошується, що оприлюднені факти негативно впливають на імідж України та приносять колосальні репутаційні збитки. 

"Цим зверненням ми вимагали чесного розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які причетні до злочинного виведення капіталу та відмивання вкрадених коштів через офшорні компанії, а також рішення суду щодо відсторонення від виконання обов'язків таких посадових осіб, які перебувають на державній службі", – пояснив Дуда. 

Дуда вважає, що фракції та депутати Львівської облради, які не підтримали звернення, фактично виступили проти об'єктивного розслідування офшорного скандалу Pandora Papers. У випадку ж фракції Самопомочі, голоси якої були вирішальними для ухвалення звернення, це стало черговим підтвердженням політичної співпраці цієї партії з президентом Зеленським.  

"Самопоміч де-факто виступила проти об'єктивного розслідування офшорного скандалу з компаніями з орбіти інтересів президента Зеленського", –  наголосив Олег Дуда. 

Нагадаємо, що 16 листопада на сесії Львівської обласної ради фракції Слуга Народу та Самопоміч не підтримали звернення, яке ініціювала Європейська Солідарність, до президента, Верховної Ради України та генерального прокурора щодо проведення об'єктивного розслідування фактів, які оприлюднило розслідування Pandora Papers.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.