Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

безпілотна доставка

Нова пошта

Четвер, 18 листопада 2021, 11:30

Нова пошта протестувала безпілотну доставку посилок з Києва до Львова

безпілотна доставка

Нова пошта протестувала маршрут доставки посилок з Києва до Львова безпілотним літальним апаратом.

Про це повідомила пресслужба Нової пошти.

Вчора, 17 листопада, о 9:00 год безпілотник Нової пошти піднявся у повітря з майданчика Київського інноваційного терміналу, щоб доправити до Львова 10 посилок загальною вагою понад 2 кг.

Нова пошта здійснила другу тестову доставку посилок з Києва до Львова на безпілотному літальному апараті, який подолав відстань у 500 км. Нова пошта планує стати першою компанією з безпілотної доставки в Україні та запустити послугу в комерційну експлуатацію.

"Для Нової пошти це перший досвід доставки вантажу безпілотником з власного терміналу на термінал – з київського (КІТ) на львівський (ЛЕО). Оскільки під час першого тестового польоту безпілотником з Києва до Харкова точками сполученнями були міські аеродроми. Сьогодні для польоту використали БПЛА, який має вертикальний зліт та не потребує розгону, тому може доставляти безпосередньо до місця призначення" − повідомив иректор департаменту з досліджень та розробки Нової пошти Володимир Масюк.

Безпілотник має вантажопідйомність до 16 кг, може підніматися на висоту до 900 метрів та провести у повітрі до 12 годин без додаткової підзарядки. Дальність каналу зв’язку для дистанційного управління становить 200 км. На борту знаходяться резервні канали зв’язку, які дозволяють керувати апаратом з будь-якої точки України.

При безпілотній доставці посилку завантажують у відсік безпілотника прямо на сортувальному терміналі, після чого вона відправляється за визначеним маршрутом. У повітрі апарат поводиться, як справжній літак, і вміє розпізнавати будь-які перешкоди на своєму шляху. А стежить за безпілотним літальним апаратом оператор, який контролює апарат на випадок непередбачуваних моментів та може приймати керування.

Нагадаємо, у 2019 році компанія експрес-доставки "Нова пошта" запустила у тестовому режимі доставку посилок між Києвом і Львовом за допомогою авіатранспорту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.