Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

трофі-рейд

lviv.dei.gov.ua

Четвер, 18 листопада 2021, 12:39

Держекоінспекція відпровадила польських джиперів за межі Львівщини

трофі-рейд

Рейдова група Держекоінспекції відпровадила групу польських джиперів, які прибули ймовірно для трофі-рейду в Карпатах, за межі Львівської області.

Про це повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Держекоінспекція на території Самбірського району Львівської області  провела заходи щодо запобігання порушень природоохоронного законодавства при проведенні трофі-рейдів в Карпатах власниками позашляховиків, які прибули з Польщі в складі окремих груп, зорганізованих туристичним агенством.

Зокрема, державними інспекторами проведено заходи щодо недопущення можливого заїзду джипів на територію природно-заповідних об’єктів: про заїзд великої кількості позашляховиків було проінформовано керівника Самбірського ВП НПГУНП у Львівській області, який в разі необхідності був готовий надати необхідну допомогу групами швидкого реагування відділу.

Також працівники інспекції провели зустріч із керівниками відділень Державної прикордонної служби України щодо інформування відповідальної особи Інспекції  про маршрути слідування вищевказаних автомобілів на польські реєстрації в зоні їхньої відповідальності поза межами автомобільних доріг загального користування. Активну участь у проведених заходах взяли представники НПП "Бойківщина".

За результатами кавалькаду джипів під наглядом рейдової групи Інспекції  відпровадили за межі області на Закарпаття (ймовірно в сторону селища Воловець). Про велику кількість позашляховиків, що заїхали на їх територію, також було проінформовано колег із Державної екологічної інспекції у Закарпатській  області.

Держекоінспекція просить керівників природно-заповідних установ, керівників лісогосподарських підприємств, розташованих в гірській частині області, голів Самбірської, Стрийської та Дрогобицької  райдержадміністрацій, голів Козівської, Славської, Сколівської та Боринської територіальних громад, керівників Самбірського, Стрийського та Дрогобицького відділів управління Національної поліції у Львівській області, відділів ДПСУ "Смільниця" та "Сянки" посилити заходи контролю та не допустити проведення трофі-рейдів, поїздок в межах лісфонду та на об’єктах природно-заповідного фонду. 

Нагадаємо, Держекоінспекція у Львівській області попередила польське турагентство Przygody4x4.pl про незаконність проведення у листопаді-грудні трофі-експедицій (джипінгу) в Карпатах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.