Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ростислав Тістик

Фб Тістика

Понеділок, 22 листопада 2021, 10:42

Львівщина увійшла до проекту City Express – Тістик

Ростислав Тістик

У рамках Великого Будівництва на Укрзалізниці заплановане оновлення рухомого складу та нові залізничні маршрути на Львівщині.

Про це повідомив народний депутат від Слуги народу Ростислав Тістик на своїй сторінці у Фейсбуці.

У п'ятницю, 19 листопада, відбувся перший запуск оновленої електрички, яку пристосували для людей з обосливими потребами.

"У рамках Великого Будівництва на Укрзалізниці заплановане велике оновлення рухомого складу – капітальний ремонт 60 електричок, в тому числі інклюзивних. Окрім того, до кінця року в рамках проекту City Express буде законтрактовано 80 нових комфортних поїздів, 10 з яких – для Львівщини, а 5 вже наступного 2022 року" – написав Ростислав Тістик.

За його словами, поїзди розвантажать міський трафік та допоможуть у вирішені проблеми неякісного приміського перевезення.

"У рамках проекту пропрацьовуються нові залізничні маршрути: Львів – Червноград, Львів – Жовква – Рава-Руська, Львів – Яворів, Львів –Самбір, Львів– Стрий та інші. Час до обласного центру складатиме 30-50 хвилин, що суттєво швидше, порівняно з іншими видами транспорту.

Минулого тижня відбулась нарада-об’їзд залізничних вузлів в межах Львова (Підзамче, Рясне, Скнилів, Сихів) для якіснішої реалізації City Express – було попередньо погоджено створення додаткової залізничної зупинки в районі мікрорайону Малогосківська і електрифікації ділянки до мікрорайону Рясне-2" – наголосив Ростислав Тістик.

Він додав, що оновлений електропоїзд Львів – Сянки вже вирушив за маршрутом.

"До найвисокогірнішої станції в Україні – Сянки (2 км від с.Яворів на Турківщині та 168 км від Львова) – 4 год 25 хв. Поблизу – Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів.
Ціна квитка від 11 до 90 грн! На модернізацію 10-вагонів поїзда ЕР2-1232, з урахуванням безбар’єрності та інклюзивності для маломобільних груп населення, було скерувано близько 72 млн грн" – пояснив Тістик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.