Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міськрада

Четвер, 25 листопада 2021, 15:51

У Львові управління цивільного захисту перейменували на управління територіальної оборони

Львівська міськрада

Депутати перейменували управління з цивільного захисту населення міськради на управління цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Сьогодні, 25 листопада, на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвал щодо структури виконавчих органів Львівської міськради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів.

"За" проголосували 50 депутатів.

Зокрема, йдеться про перейменування управління Львівської міськради з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення на управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони.

Це управління підпорядковуватиметься керуючому справами виконкому міськради.

 

Як пояснила керівниця юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич, до 1 січня 2022 року мають розробити штатний розпис нового управління.

Основними повноваження управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони будуть:

- організація та участь у здійсненні заходів, пов'язаних з цивільним захистом, на території Львівської міської територіальної громади;

- участь в організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;

- забезпечення розроблення і здійснення заходів щодо удосконалення організації цивільного захисту, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, реагування на них, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення на адміністративній території Львівської міської територіальної громади;

- участь у створенні спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту;

- утворення та складу спеціальної комісії і штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій, участь у їх роботі;

- участь у здійсненні антитерористичних заходів на території і об’єктах Львівської міської територіальної громади;

- організація роботи з планування укриття населення у захисних спорудах, ведення їх обліку, контроль стану утримання таких споруд, участь у роботі комісії з питань визначення їх стану;

- сприяння створенню добровольчих формувань Львівської міської територіальної громади.

Нагадаємо, у лютому 2021 року депутати затвердили нову структуру виконавчих органів Львівської міської ради та загальну чисельність працівників мерії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.