Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Захисників України

google.com.ua

П'ятниця, 26 листопада 2021, 13:01

У Львові оголосили всеукраїнський конкурс на кращі мурали для вулиці Захисників України

вул. Захисників України

Виконком оголосив всеукраїнський конкурс на кращі мурали на вул. Захисників України.

Сьогодні, 26 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення оголосити та провести Всеукраїнський відкритий конкурс на кращі ескізи для муралів на вул. Захисників України у Львові.

Згідно з документом, на вул. Захисників України у Львові створять вуличну мистецьку галерею, яка складатиметься з 8 муралів на тему захисників України, які можуть бути як незалежними один від одного, так і об’єднаними в одну сюжетну лінію та наноситимуться на лицьову огорожу військової частини А2736 на вул. Захисників України.

Експозиція цієї галереї має змінюватися не рідше, ніж один раз на два роки.

Конкурс, який має оголосити управління культури Львівської міськради, проходитиме у один етап, а 31 грудня завершується останній термін подачі конкурсних пропозицій. Після чого журі відбере найкращу пропозицію концепції та ескізів. 

Призовий фонд конкурсу складає 85 000 грн. Премії за перші 3 призові місця становитимуть:

- перше місце – 40 000 грн;

- друге місце – 25 000 грн;

- третє місце – 20 000 грн.

Основними завданнями конкурсу є: 

- запропонувати оригінальні ескізи восьми муралів;

- знайти ефективне образне вирішення актуальних питань захисту України, постатей захисників України та подій, пов’язаних з цим;

- на участь у конкурсі подаються конкурсні проекти, які обов’язково містять опис концепції самих ескізів та вісім завершених ескізів (з розрахунку, що мурали наноситимуться на площину розміром 3,5 метри на 11 метрів, орієнтація горизонтальна);

- художні вирішення повинні бути авторськими, не допускається використання чужих робіт та елементів дизайну.

"Відсьогодні ми оголошуємо Всеукраїнський відкритий конкурс на кращі ескізи для муралів на вулиці Захисників України. Цього року вулиця отримала таке нове найменування, тому мистецька вулична галерея на її стіні покликана відобразити цю тематику. Ця галерея діятиме постійно, малюнок на стіні буде змінюватись кожні 2 роки. Цей мурал має бути комунікаційним інструментом між героями та людьми, які щодня проходять вулицею" – наголосила директорка департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

Нагадаємо, у травні цого року безіменній вулиці, яка з'єднує вул. Шевченка та Городоцьку, присвоїли назву Захисників України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.