Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

затримання

Вівторок, 30 листопада 2021, 11:00

У Львові викрили злочинну групу, що займалася фінансовими махінаціями та наркобізнесом в Євросоюзі

затримання

Злочинці викрадали гроші в громадян ЄС та використовували їх у сфері наркоторгівлі.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Львові працівники спецслужб викрили міжнародну злочинну групу, яка викрадала гроші в громадян ЄС та використовувала їх у сфері наркоторгівлі.

За попередньою інформацією, збитки від їхньої діяльності становлять мільйони євро.

"Група діяла протягом двох років і складалася з 11 осіб. Зловмисники "спеціалізувалися" на пограбуваннях банківських терміналів за допомогою спеціальних технічних засобів. Одна "реалізація" зловмисників приносила їм близько 500 тисяч євро "доходів".

Їхній останній злочин зафіксовано на території Королівства Нідерланди. Там вони вкладали украдені гроші в наркобізнес. Зокрема, організували трансфер "ротердамського" кокаїну для реалізації в Україні. Передача здійснювалась партіями по півкілограма. Окрім кокаїну зловмисники торгували й іншими наркотичними засобами" – наголосили в СБУ.

Злочинців затримали під час чергової реалізації 200 гр кокаїну вартістю 500 тис грн.

Наразі трьом учасникам групи повідомлено про підозру за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели 19 обшуків на території Львівської, Одеської та Волинської областей та вилучили наркотики на 1,3 млн грн, зброю та понад півмільйона гривень.

Тривають слідчі дії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.