Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Адамик

Четвер, 9 грудня 2021, 13:36

Адамик звинуватив департамент Лукашевського в тиску і погрозах мешканцям громади

Петро Адамик

Фракція ЄЄ вимагає від мера Львова Андрія Садового провести розслідування щодо погроз та зловживань працівниками департаменту агломерації.

Депутати також просять владу забезпечити можливість для мешканців громад вільно і безпечно реалізовувати свої законні права на звернення та підтримку того чи іншого кандидата на посаду старости.

Про це сьогодні на сесії Львівської міської ради заявив голова фракції Європейська Солідарність Петро Адамик.

Адамик розповів, що до депутатів звернулись мешканці сіл Зашків, Завадів, Зарудці, Гряда, Воля-Гомулецька, Грибовичі з повідомленням, щопосадові особи Львівської міської ради, а саме – Офісаи громад, здійснюють тиск та погрожують їм.

За словами мешканців сіл, вони скерували колективне звернення щодо підтримки кандидатури старости до керівників міста, однак після цього до них зателефонували представники Офісів громад Оксана Чекайло та Оксана Калиняк. Вони погрожували мешканцям, що не будуть надавати необхідні довідки, створять штучні перешкоди в отриманні адмінпослуг в Офісах громад та змушували ініціаторів звернення відмовитись від власних підписів та підтримки кандидатури в старости.

Депутат вважає, що ці факти свідчать про порушення в діях чиновників:

"По-перше, потрібно з'ясувати факт, як зазначені вище посадові особи отримали інформацію та дане колективне звернення в ознайомлення, якщо воно не було їм адресовано?

По-друге, згоду на обробку та використання своїх персональних даних мешканці не надавали. Тому виникає питання на підставі якої норми дані посадові особи використали особисті дані мешканців?

По-третє, виникає сумнів в професійній компетенції даних посадових осіб, якщо вони використовуючи своє службове становище погрожують мешканцям" – наголосив Адамик.

Депутат також повідомив, що працівники департаменту агломерації використовуючи персональні дані мешканців громади й користуючись своїм службовим становищем, популяризують особисті блоги депутата фракції Самопоміч та керівника департаменту Юрія Лукашевського.

"Це є прямим використанням адміністративного ресурсу із залученням "родинних ЗМІ" – вважає депутат міськради.

Адамик розповів, що мешканці брали участь в голосуванні проектів Громадського бюджету. Після голосування та оголошення результатів конкурсу на їхні електронні адреси з електронної пошти депратаменту агломерації надійшли листи, у яких серед іншої інформації було посилання на особистий блог керівника департаменту агломерації Юрія Лукашевського на сайті Захід.нет. Цей блог був презентований адресатам як спільна позиція міської влади щодо змін Громадського бюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.