Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Волиця, абмулаторія

П'ятниця, 10 грудня 2021, 12:02

Амбулаторія у селі Волиця запрацювала через рік після урочистого відкриття

Волиця, абмулаторія

Амбулаторія у селі Волиця Сокальської громади запрацювала 1 жовтня, через рік після урочистого відкриття, яке відбулось 23 грудня 2020 року.

Під час відкриття сімейному лікареві Христині Боднар вручили ключі від нового автомобіля Renault Duster, який медпрацівниця, при потребі використовує, і швидко добирається до хворих пацієнтів.

Про це розповіла староста сіл Волиця, Комарів Ольга Савка.

Причинами затримки початку роботи амбулаторії на рік стала довготривала процедура вироблення документів прав власності, а також роботи з облаштування електрики,  адже проектанти і замовник робіт, управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації, не врахували необхідність підключення медичної установ до електропостачання.

«На засіданні сесії районної ради минулої каденції депутати розглянули питання про виділення додаткових коштів з районного бюджету для вирішення проблем з електропостачанням амбулаторії. А з березня 2021 року, ми з представниками влади вже Сокальської територіальної громади активно почали працювати над оформленням документів на будівлю амбулаторії, здійснили низку дзвінків в УКБ Львівської ОДА, аби отримати бажану відповідь, відбули низку нарад - у результаті УКБ виготовили документи і рішенням сесії Сокальської міської ради передали будівлю сільській раді, а рішенням Виконкому поставили приміщення на баланс лікарні»  - розповіла Ольга Савка.

Сьогодні в амбулаторії працює сімейний лікар, три медсестри та прибиральниця. Усе обладнання, яке було закуплене у межах дежравної програми "Доступна медицина",  використовується працівниками амбулаторії.

«Волицька амбулаторія оснащена повноцінно і в повному обсязі відповідно до кошторису вартістю два мільйони грн. Як показала практика роботи останніх двох місяців, цього обладнання більше ніж достатньо» - зауважила Савка.

У час COVID-у у Волицьку амбулаторію приїжджають бригади медпрацівників, які  вакцинують мешканців навколишніх сіл. Сюди ж записуються на прийоми і до вузькопрофільних спеціалістів: гінеколога, лаборанта, педіатра.

Мешканці сіл Волиця, Комарів, Зубків, Переспа, Велике погоджуються, що повноцінного функціонування амбулаторії вони чекали з нетерпінням і зараз це надзвичайно спрощує систему отримання необхідних медичних послуг. Адже раніше необхідно було їхати у сусідні міста Сокаль чи Червоноград, відстояти довгі черги і, не завжди, отримати вчасно необхідну допомогу.

За словами Ольги Савки, на дану будівлю було виділено більше 8 млн. грн. Витрати на електроенергію, заробітню плату працівникам, послуги інтернету - фінансуються виключно з місцевого бюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.