Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 10 грудня 2021, 12:59

На місці Арсену на княгині Ольги зведуть 12 житлових та офісних багатоповерхівок

візуалізація

Виконком дозволив збудувати на вул. Княгині Ольги, 120 новий житлово-офісний квартал, який складатиметься із 12 багатоповерхівок.

Сьогодні, 10 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Євротек Девелопмент" багатофункційного комплексу з підземною автостоянкою і трансформаторною підстанцією на вул. Княгині Ольги, 120 у Львові.

Новий житлово-офісний квартал збудують на місці "Арсену", на земельній ділянці, площею 1,7338 га, що перебуває у приватній власності та передбачена для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Як пояснив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач, цю ділянку викупили у міста 20 років тому.

Згідно із містобудівною документацією, тут збудують 9 житлових будинків та 3 офісних будівлі, шість з яких матимуть висоту у 45 метрів, а ще шість – 30 метрів. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 40%.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, будівництво повністю відповідає усім будівельнии нормам та вимогам, а офісні будівлі, які зведе забудовник, загалом передбачені на 600 робочих місць.

"Пропонуємо облаштувати поруч із церквою у найближчій до неї будівлі на першому поверсі медіатеку, площею не менше 200 кв.м, яка буде слугувати для потреб мікрорайону. Окрім того, на території, тобто між будівлями, будуть влаштовані променади, транзитні для мікрорайону, і де ми плануємо облаштувати сучасний громадський простір. Це не буде банальне рішення, а буде щось цікаве, сучасне" – пояснив представник забудовника.

Між церквою, торговим центром "ВАМ" та запланованим офісним центром створять ще один громадський простір.

Також у новому житловому кварталі забудовник облаштує майданчик для дітей загальною площею у 524,6 м², майданчики для занять спортом – 415,1 м², гостьові паркомісця, велодоріжки, майданчик для збору побутових відходів, а також передбачена підземна автостоянка. Площа озеленення, згідно із проєктом, становить 4083,7 м², а площа мощення – 7103,9 м².

Натомість громада мікрорайону виступила проти цього будівництва. За словами представника мешканців сусідніх будинків, компанія-забудовник проігнорувала думки мешканців та відмовилася йти з ними на контакт.

"Тих вісім житлових кварталів, що появилися за останні роки у нашому мікрорайоні, вони явно не сприяють розвитку, тому що вони не підкріплені ніякою інфраструктурою та створюють величезні проблеми.

Ми мали зустріч із представником забудовника, який завірив нас, що всі речі, які будуть стосуватися цього будівництва, будуть обговорюватися із громадою, консультації будуть, презентації, спільні напрацювання. Цього не відбулось. Коли почали зводити паркан та розбирати "Арсен", ми запропонувати підписати меморандум про партнерство, який передбачав створення робочої групи, але досі він не підписаний" – заявив представник громади.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до зонування Франківського району (у районі вул. Княгині Ольги, вул. Наукової, вул. Трускавецької).

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Євротек Девелопмент" створене у грудні 2020 року у Львові на місці майбутнього будівництва, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Власником та директором фірми є мешканець Пустомит Ернест Іщук. Він є власником ГО "Українська фундація фінансового розвитку сільського господарства", якій належить "Український кредитний фонд".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.