Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

АТО

Вівторок, 14 грудня 2021, 12:38

7 нардепів з Львівщини не підтримали спрощення надання громадянства тим, хто воював за Україну

АТО

Верховна Рада спростила надання громадянства іноземцям, які захищали Україну.

Сьогодні, 14 грудня, Верховна Рада прийняла законопроект про спрощене набуття українського громадянства іноземцями та особами без громадянства, які захищали територіальну цілісність та недоторканність України. 

"За" проголосували 285 народних депутатів.

Згідно із законом, спрощується видача паспортів: громадянам РФ, які зазнали переслідувань через політичні переконання; іноземцями та особам без громадянства, які проходили службу за контрактом у ЗСУ; особам які брали безпосередню участь в АТО/ООС.

Законом вдосконалено правила набуття громадянства України за територіальним походженням, прийняття до громадянства та поновлення у громадянстві.

Також передбачена можливість подання декларацій про відмову від іноземного громадянства разом із заявою про прийняття до громадянства України такими категоріями осіб:

- які в установленому законодавством України порядку проходять/проходили військову службу за контрактом у ЗСУ;

- які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу за контрактом у ЗСУ та нагороджені державною нагородою України;

- які мають визначні заслуги перед Україною чи прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України;

- які є громадянами держави, визнаної Верховною радою України державою-агресором або державою-окупантом і зазнали переслідувань через політичні переконання у країні своєї громадянської належності.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Євген Петруняк (Слуга народу), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Олена Кондратюк (позафракційна), Тарас Батенко (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Андрій Кіт (Довіра), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос).

Відсутні на пленарному засіданні: Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Андрій Герус (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ярослав Дубневич (За майбутнє).

Були присутні у залі, але не голосували: Микола Княжицький (Європейська Солідарність).

Утрималися: Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.