Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Вівторок, 14 грудня 2021, 16:35

74 людини загинули в пожежах на Львівщині протягом року

Від початку року на Львівщині займалися понад 3 500 пожеж, внаслідок яких загинуло 74 людини.   

Більшість пожеж виникали у побутових приміщеннях житлових секторів. У власних помешканнях загинуло 72 особи, інші двоє на підприємствах.

Про це вчора, 13 грудня, на брифінгу у Львові повідомив начальник головного управління ДСНС у Львівській області Юрій Кагітін. 

Кагітін розповів, з настанням холодів збільшилась кількість пожеж у житловому секторі.

"З настанням осінньо-зимового періоду в нас збільшилась кількість пожеж у житловому секторі й, так само, збільшилася кількість загиблих в помешканнях. Лише за останній тиждень в нас, на території області, виявлено 4 особи, які загинули внаслідок пожеж"

Кагітіг наголосив, що основними причинами таких надзвичайних ситуацій є: необережність під час куріння, коротке замикання електромережі, необережне поводження з відкритим вогнем та інші.

Ще однією причиною пожежі можуть стати різноманітні світлові пристрої, гірлянди та свічки, якими українці прикрашають свої оселі у період новорічних та різдвяних свят. Крім того, піротехніка (феєрверки, бенгальські вогні й салюти) також є дуже небезпечними, та можуть спричинити надзвичайну ситуацію й нашкодити здоров’ю людини. Тож українці мають бути особливо обережними у період зимових свят.

«Прохання до всіх громад, до всіх людей, які безпосередньо облаштовують свої помешкання. Не купляйте неперевірені речі, які не підтвердженні фахівцем чи сертифікатом, бо потім можуть виникнути погані наслідки», - звернувся до жителів Львівської області директор департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Ігор Туз.

 

Як відомо, наслідком перебування в задимленому приміщенні може стати отруєння продуктами горіння. Симптомами такого отруєння можуть бути: головний біль, нудота, порушення дихання, порушення свідомості, слабкість та інші. У таких випадках необхідно викликати службу екстреної медичної допомоги та забезпечити потерпілому доступ до свіжого повітря. 

Іншим наслідком пожежі, як правило, можуть стати термічні опіки. За можливості, треба усунути контакт з джерелом опіку, обробити рану прохолодною водою й накласти стерильну пов’язку. Ні в якому разі не можна прикладати лід чи наносити на рану різні креми та жирні речовини.

Новина створена в рамках проєкту "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа", який реалізується ГО "Атом" у партнерстві з ІА "Варіанти" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом". Зміст новини не обов'язково відображає погляди ЄС.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.