Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Демчина

Четвер, 16 грудня 2021, 16:40

Роман Демчина приховав у своїй декларації 27 мільйонів

Роман Демчина

Роман Демчина приховав у своїй декларації за 2020 рік доходи на понад 27 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

НАЗК впродовж 22 червня – 19 жовтня цього року перевірило декларацію про доходи за 2020 рік депутата Львівської облради від Європейської солідарності Романа Демчини та виявило порушень на понад 27 млн грн.

Зокрема, Демчина приховав вартість земельної ділянки у селі Лужки Жовківського району, яка коштує 358 907 грн, нежитлову будівлю у цьому ж селі вартістю 7 107 грн.

Також він не вказав у декларації про житловий будинок площею 107,6 кв.м та земельну ділянку (належить депутату ще з 2018 року) у місті Рава-Руська. Демчина приховав також ділянку у селі Стара Скварява, що з липня 2020 року належить його дружині, Любові Демчині.

Крім цього, депутат зменшив вартість земельних ділянок, якими володіє він та його дружина, приховав низку автомобільної техніки: вантажівки, трактори, причіпи, іномарку Renault Lodgy 2020 року випуску вартістю 467 040 грн, іномарку Ford 2013 року випуску, Mersedes Benz 2012 року випуску.

Роман Демчина применшив свій реальний дохід та дохід своїх дружини та сина, приховав готівку на 501 561,50 грн.

Зазначимо, у декларації за 2021 рік депутат вказав свій загальний дохід у 1 571 689 грн, 32 вантажівки, жодної легкової автівки та 29 мільйонів гривень готівки.

За неправдиве декларування Демчині загрожує кримінальна відповідальність, наразі НАЗК скерувало всю виявлену інформацію до НАБУ, Нацполіції, ДБР та Офісу Генпрокурора.

Зазначимо, Роман Демчина на місцевих виборах-2020 пройшов до Львівської обласної ради від партії Європейська Солідарність, офіційно – член цієї партії. Був депутатом облради попереднього скликання –  у 2015 році на місцевих виборах переміг у Жовківському районі (34,30% голосів, 43 округ) та пройшов у раду від Блоку Петра Порошенка.

Демчина є директором і власником приватного підприємства "Рома". Його фірма займається виготовленням залізобетонної декоративної огорожі, бруківки, поребриків, має у власності піщаний кар'єр у селі Ст. Скварява та надає транспортні послуги вантажівками, автогрейдером, екскаватором та іншою технікою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.