Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарік Сиріл Амар

istpravda.com.ua

Понеділок, 20 грудня 2021, 11:14

Львівські коханки Таріка Амара мліють від його праці на Раша Тудей

Тарік Сиріл Амар

Колишній директор Центру міської історії Центрально-Східної Европи у Львові Тарік Сиріл Амар працює на російський пропагандистський телеканал Russian Today.

Про це повідомив історик з Українського католицького університету Михайло Мартиненко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Колишній директор Центру міської історії Центрально-Східної Европи у Львові, американський історик, який досліджував історію Львова у другій половині XX сторіччя Тарік Сиріл Амар став експертом на телеканалі російської пропаганди Russian Today.

"Тарік Амар. Відомий у вузьких колах дослідник, особливо у тих, хто вивчає історію Львова в ХХ ст. Колись він був директором Центру міської історії. Працював у Колумбійському університеті в США. Писав статті та книжку про воєнний та повоєнний Львів, Голокост та пам'ять про нього. Можна сказати, був колегою по цеху. Як писав – питання інше... Перше – не завжди акуратність писання і роботи з джерелами. Друге – публічне хамство до колег. Ну і третій момент – надто серйозне захоплення "боротьбою з етнонаціоналізмом" в Україні. Чим далі – тим більше у нього з'являлось злоби", – написав Михайло Мартиненко.

За його словами, Тарік Амар як експерт широкого профілю – від ізраїльсько-палестинського конфлікту до британського флоту в Чорному морі – з'явився кілька місяців тому.

"І от саме зараз, коли до російсько-українського кордону підтягуються все нові і нові ешелони та колони російських військ, готових за першим сигналом рушити в наступ на територію України, цей "дослідник" виписує на RT про "злочини Києва" проти (майже дослівна цитата) "слабких повстанців на Донбасі". За що Амару, звісно, заготовлений окремий казанок в пеклі. Мораль. Рано чи пізно кар'єра професійних "борців з етнонаціоналізмом" може скотитись саме туди. До рівня "експерта" в RT" – наголосив Мартиненко.

Зазначимо, Тарік Сиріл Амар з 2007 до 2010 року очолював Центр міської історії Центрально-Східної Європи у Львові, заснованого 2004 року австрійським істориком Гаральдом Біндером.

Він відомий своїми відверто упередженими текстами та книгами про історію Львова. Наприклад, дискусія з Ольгою Гнатюк про книгу "The Paradox of Ukrainian Lviv. A Borderland City between Stalinists, Nazis, and Nationalists".

У 2010 році Львівська міська рада відзначила його Золотим гербом, від якого він наприкінці 2018 року відмовився через Степана Бандеру, якого вважає фашистом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.