Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Лесик

lvivrada.gov.ua

Четвер, 23 грудня 2021, 10:54

У Львові перенесли дату повноцінного запуску е-квитка

Володимир Лесик

У місті перенесли дату остаточного запровадження е-квитка для львів'ян.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Під час сесії Львівської міської ради депутати проголосували за виділення коштів на впровадження електронного квитка у Львові, проте суму, яка передбачалася напередодні не затвердили, а дату остаточного запровадження е-квитка для львів'ян перенесли.

Як наголосив депутат фракції Європейська Солідарність, секретар комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради Володимир Лесик, причиною цього стала неготовність посадовців представити програми, за якими відбуватиметься фінансування впровадження е-квитка у 2022 році.

"Ми проголосували правку, яку підтримали бюджетна та транспортна комісії щодо впровадження електронного квитка у Львові. Ми виділили 1 млн грн, а 399 млн грн залишили у резерві до того часу, поки буде сформульованою чітка програма та терміни впровадження е-квитка у повному обсязі. Цю програму намагаються впровадити вже не один рік і навіть не одну каденцію. Щодо відшкодування пільгових перевезень – кошти на це виділятимуть щомісячно, на січень передбачено 25 млн грн" – розповів Володимир Лесик.

За його словами, остаточне запровадження електронного квитка не відбудеться, як анонсувалося, в січні. 13 січня наступного року – дата початку пробного етапу, навчання для пільговиків як користуватися карткою. Остаточна дата впровадження безготівкової оплати проїзду для усіх мешканців досі невідома.

"Оскільки ми не маємо бачення чіткої картини, бо чуємо лише суцільні лозунги про майбутній е-квиток, як тільки департаментом міської мобільності буде напрацьована дорожня карта чітких заходів та термінів, ми готові зібратися і виділити кошти для впровадження е-квитка. Ми усі на нього з нетерпінням чекаємо. Але ситуація виглядає не так, як заявив на виконкомі міський голова, що члени транспортної комісії саботують впровадження е-квитка, а навпаки депутати в очі не бачили цієї програми. Посадовці лише сьогодні представили нам цей проект і ця програма абсолютно сира, без заходів і конкретики" – додав Лесик.

Нагадаємо, напередодні під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради міський голова Андрій Садовий звинуватив депутатів у саботажі впровадження електронного квитка у Львові.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.