Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

відеоспостереження

Четвер, 23 грудня 2021, 14:00

У Львові планують збільшити кількість відеокамер та освітити двори житлових кварталів

відеоспостереження

Депутати затвердили програму "Безпека житлових кварталів", яка передбачає освітлення та встановлення відеокамер на житлових будинках.

Сьогодні, 23 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати затвердили міську цільову програму "Безпека житлових кварталів" на 2022-2025 роки. "За" проголосували 55 депутатів.

Згідно із документом, метою цієї програми є попередження злочинності та вирішення проблем, пов’язаних з питанням безпеки мешканців на території житлових кварталів Львівської МТГ.

Ініціаторами розробки програмі виступили депутати Європейської солідарності Петро Адамик і Уляна Пак.

Уляна Пак у виступі на сесії пояснила, що йдеться про: розширення мережі камер відеоспостереження; сприяння правоохоронцям у розслідуванні правопорушень; підвищення якості вуличного освітлення; прийняття управлінських рішень щодо забезпечення безпеки у громаді.

"Програма "Безпеки житлових кварталів" є реакцією на тенденції, які зараз відбуваються в громаді, бо багато проектів громадського бюджету зараз сконцентровані саме на встановленні камер відеоспостереження у житлових кварталах, парках. Цією програмою передбачається інвентаризація тих камер, які становлені вже на житлових будинках, проведення промоційної кампанії для того, щоб зображення з камер, встановлених приватним коштом, включати до загальноміської системи відеоспостереження.

Так само ми будемо працювати над освітленням наших дворів і встановленням нових камер, де є така необхідність чи побажання ОСББ, оскільки це буде відбуватися лише на умовах співфінансування 50% на 50%" – пояснила Уляна Пак.

Для виконання завдань програми передбачені такі заходи:

- визначення основних вимог до системи відеоспостереження на території житлових кварталів Львівської МТГ – до 1 березня 2022 року;

- реалізація промоційної кампанії для налагодження комунікації зі співвласниками багатоквартирних будинків, ОСББ, ЖБК, управляючими компаніями у частині переваг долучення існуючих камер відеоспостереження, встановлених приватним коштом до загальноміської системи відеоспостереження – до 1 серпня 2022 року;

- інвентаризація діючих камер відеоспостереження, встановлених приватним коштом на житлових будинках, котрі обслуговуються ОСББ, ЖБК, управляючими компаніями, та об'єктах нерухомості, що належать суб'єктам господарської діяльності – до 1 серпня 2022 року;

- проведення роботи щодо включення зображення з камер відеоспостереження, встановлених приватним коштом на житлових будинках, котрі обслуговуються ОСББ, ЖБК, управляючими компаніями, та об'єктах нерухомості, що належать суб'єктам господарської діяльності, до загальноміської системи відеоспостереження – до 1 вересня 2022 року;

- визначення місць для освітлення та встановлення камер відеоспостереження на умовах співфінансування Львівською міською радою для подальшого приєднання до загальноміської системи відеоспостереження – до 1 жовтня 2022 року;

- встановлення освітлення та камер відеоспостереження на умовах співфінансування Львівською міською радою для подальшого приєднання до загальноміської системи відеоспостереження – до 15 грудня 2022 року.

Фінансуватиметься програма за рахунок коштів бюджету Львівської МТГ.

Нагадаємо, у лютому 2020 року управління безпеки міста отримало 7,4 млн грн на модернізацію системи відеоспостереження міста та встановлення нових відеокамер. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.