Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

24tv.ua

Четвер, 24 січня 2013, 15:14

Екуменічний комплекс імені Івана Павла ІІ повинен розміщуватися у центрі Львова – Василь Горон

Місце, де повинен розміщуватися екуменічний комплекс імені Івана Павла ІІ: вул. Пимоненка – Хлібна, знаходиться в промисловій зоні міста і буде практично недоступним для туристів та відвідувачів.

Таку думку висловила більшість депутатів Львівської міської ради, які були присутні вчора, 23 січня, на громадському слуханні щодо розташування екуменічного комплексу імені Івана Павла ІІ на вул. Пимоненка – вул. Хлібній.

Депутатів найбільше здивувала віддаленість від центру міста території, на якій мав би розміщуватися комплекс, а також відсутність на вчорашньому слуханні мешканців вулиць Пимоненка та Хлібної, котрі могли б висловити свою думку з приводу будівництва майбутнього комплексу.

Депутат міської ради Василь Горон підкреслив: «Ми не можемо проголосувати за такий проект, не вислухавши думку мешканців прилеглих до майбутнього комплексу вулиць, оскільки потім можуть виникнути проблеми. Чомусь сьогодні вони відсутні на слуханні, але, можливо, треба провести якесь опитування тих людей, щоб знати їхнє бачення».

Відповідаючи на питання депутатів, отець Владислав Смоляр, настоятель храму св. Михайла, який ознайомлював присутніх з будівництвом майбутнього комплексу, повідомив, що територію обрав не він і не керівництво церкви, а надало її місто. На його думку, віддаленість від центру не повинна відлякувати туристів чи відвідувачів, а навпаки: буде вдосталь місця, щоб припаркуватись автобусам чи приватному транспорту. Думку о. Смоляра підтримав і депутат міської ради Юрій Наумко: «Чому усе в цьому місті повинно розміщуватися в центрі? Він не гумовий. На окраїнах Львова не повинні розміщуватися лише спальні райони».

Що стосується думки мешканців вулиць Пимоненка – Хлібна, священнослужитель пояснив: «Найближчий будинок знаходиться за 2-3 км. від місця, де мав би постати екуменічний комплекс, тому опитування людей ніхто не проводив, хоча оголошення про заплановане громадське слухання було розміщене».

На жаль, о. Владислав не зміг подати навіть приблизного плану будівель, жодних креслень чи попередніх об'ємно-просторових рішень майбутнього комплексу, пояснивши лише: «Комплекс має служити екуменізму. Він для представників усіх конфесій, всіх визнань, усіх народів. Виконуватиме він просвітницьку діяльність – відбуватимуться в його стінах різноманітні тренінги, виступи. Приїжджатимуть різні люди: з України та інших країн».

Загалом проект отримав схвалення депутатів. Начальник відділу громадського партнерства управління Секретаріат ради Орест Файфурка пояснив: «Треба доопрацювати концепцію, вивчити позицію мешканців. На основі громадських слухань буде складено протокол, який буде затверджувати міський голова Львова,і вже після того депутати на сесії прийматимуть рішення».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.