Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Середа, 29 грудня 2021, 14:55

Межі Бродів планують збільшити на понад 480 гектарів

Комісія облради погодила збільшення меж Бродів за рахунок прилеглих земель.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора, 28 грудня, постійна комісія з питань розвитку місцевого самоврядування Львівської облради погодила проєкт землеустрою щодо зміни межі міста Броди Золочівського району.

Згідно із зверненням представників Бродівської міськради, члени комісії погодились збільшити площу міста на на 484,2 га, додатково включивши до нього поля городнього товариства "Колосок", частину земель біля вул. Підберезної, територію біля бомбосховища і прилеглі до "7 озер" землі.

Таким чином нова площа Бродів має становити понад 1382 га, а місто межуватиме із землями Гаївського та Смільнівського старостатів.

Наразі це рішенння має розглянути сесія Львівської обласної ради, а у разі затвердження – Верховна Рада України.

Зазначимо, власлідок реформи децентралізації Броди увійшли до нового Золочівського району. У Бродах більше 143 вулиць, у тому числі 2 площі, 1 майдан та 1 сквер.

Додамо, на території Львівської області створили 73 об'єднані теритріальні громади та сім нових районів: Львівський, Червоноградський, Стрийський, Самбірський, Дрогобицький, Золочівський та Яворівський. Броди увійшли до Золчівського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.