Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

додаток Дія

pravda.com.ua

Середа, 5 січня 2022, 13:33

У Дії з'являться нові Covid-сертифікати для вакцинованих бустерною дозою

додаток Дія

Наприкінці січня у Дії з'явиться Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою вакцини від коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Наприкінці січня у "Дії" з'явиться Covid-сертифікат для щеплених бустерною дозою вакцини від коронавірусу. Доти усі, хто вакцинувався бустером, зможуть користуватися "зеленим" сертифікатом про повну вакцинацію.

Щоб отримати новий цифровий документ потрібно буде надіслати запит на порталі чи у застосунку "Дія" не раніше останніх чисел січня після щеплення.

Порядок генерації сертифікату нічим не відрізнятиметься від того, як створюються наразі Covid-сертифікати на підставі одужання чи вакцинації. Новий документ буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти Covid-19. 

"Слід зауважити, що, крім Covid-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Медичний документ видається за місцем щеплення чи у сімейного лікаря та у ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти Covid-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і Covid-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти Covid-19" − повідомила заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Зазначимо, бустерною дозою від Covid-19 вважається доза, яку вводять як ревакцинацію вже після повного курсу щеплень, щоб посилити ефективність вакцинації, яка з часом знижується.

Нагадаємо, Кабмін дозволив застосування додаткової дози вакцини від коронавірусу для людей, старше 60 років.

Раніше застосування додаткової дози вакцини від коронавірусу дозволили людям з онкологією та з імунодефіцитним станом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.