Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

П'ятниця, 14 січня 2022, 14:43

Минулоріч на Львівщині на одну вакансію претендувати троє безробітних

Центр зайнятості

Станом на 1 січня у центрі зайнятості області зареєстрували 12,8 тисяч осіб.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 1 січня цього року у центрах зайнятості області роботу шукали 12,8 тисяч осіб, що на 15,5 тисяч менше, ніж у 2021 році (28,2 тисяч осіб).

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, минулоріч в області більш як в два рази зменшилася кількість безробітних: якщо станом на 1 січня 2021 року на одну вакансію претендували 9 безробітних, то на початку січня цього року – 3.

Мминулого року з 8,5 тис грн до 9,1 тис грн збільшився середній розмір заробітної плати, яку працедавці зазначали у вакансіях, із 26% до 29,8% зріс рівень працевлаштування безробітних.

"Впродовж минулого року 9,5 тисяч працедавців заявили про наявність 43,2 тисяч вакансій, із них актуальними на початку поточного року залишилися 4 тисячі. Найбільше вільних місць праці зафіксовано для робітників (65,2%), 25,7% – для службовців, 9,1% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Дисбаланс на ринку праці спричинений тим, що майже 66% безробітних мають вищу освіту й шукають роботу відповідно до здобутого фаху, натомість у базі вакансій – 66% пропозицій працевлаштування адресовані представникам робітничих професій" – пояснив Василь Барилюк.

Нагадаємо, у січні-грудні 2021 року в області визнали безробітними 41,9 тисяч осіб та працевлаштували 28,7 тисяч мешканців Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.