Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

Четвер, 20 січня 2022, 15:16

На Львівщині у грудні найбільше подорожчали овочі, хліб та сири

продукти харчування

У грудні 2021 року, порівняно з листопадом, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,3%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області підвищилися на 1,1% (в Україні – на 0,6%), а з початку року – зросли на 8,9%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у грудні минулого року  підвищилися на 1,3%.

Найбільше подорожчали овочі (на 7,8%). Ціни на яйця, крупи гречані, пшоно, борошно пшеничне, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, яловичину, ковбаси варено-копчені, масло вершкове, сири м’які, хліб підвищилися на 5,1-3,1%; молоко, сметана з підвищеним вмістом жиру, рис, сосиски, сердельки, вироби з м’яса варено-копчені подорожчали на 2,9-1,7%.

Водночас на 4,7% подешевшали фрукти, на 2,6% – цукор, на 2% – риба жива, охолоджена, на 1,6% – маргарин, на 1,3% – свинина та окремі порційні частини курячі, на 0,8% – безалкогольні напої, на 0,6% – олія соняшникова та риба морожена.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби знизилися у середньому на 0,3%. Алкогольні напої подешевшали на 1,2%, водночас тютюнові вироби подорожчали на 0,5%.

Нагадаємо, у листопаді минулого року, порівняно з жовтнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,3%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.