Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 14 січня 2022, 10:53

У МОЗ оприлюднили статистику смертності від Covid-19 для невакцинованих

коронавірус

За даними МОЗ, ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, в 10 разів.

Про це повідомив міністер охорони здоров’я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні вже не викликає сумніву той факт, що абсолютно у всіх куточках світу шанси на життя напряму пов’язані з вакцинальним статусом. До прикладу, у Швейцарії Covid-19 призводить до смерті невакцинованих у майже 22 раза частіше, ніж тих, хто пройшов повний курс вакцинації, у США – від 5 до 7 разів, в залежності від вакцини, у Франції – у 8 разів, зі збільшенням ризику смертельного перебігу хвороби в осіб старшого віку.

Щодо даних в Україні, то ризик смертності серед невакцинованого населення більший, ніж у повністю вакцинованого, у 10 разів" – написав Лягшко.

За його словами, станом на кінець грудня серед усіх госпіталізованих вакциновані були лише 11,7%, а майже 95% осіб, що померли, не були вакциновані.

"Ризик госпіталізації серед невакцинованого населення більший у 4,3 рази, ніж у повністю вакцинованого. Наразі найвищі показники смертності спостерігаються у віковій групі 60+ років. Вакцинацію від Covid-19 першою дозою у даній віковій групі отримали 38,9% людей" – наголосив Ляшко.

 

Нагадаємо, станом на ранок у Львівській області за добу зафіксували коронавірус у 1001 особи, а в Україні інфікувалися 10476 осіб. За добу на Львівщині від коронавірусу померли 8 людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.