Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дисиденти

Субота, 15 січня 2022, 14:50

Львівські дисиденти закликали українців виступити проти арешту Порошенка

дисиденти

Калинець, Косів та Кендзьор виступили проти можливого арешту Петра Порошенка та закликали українців протестувати проти політичних переслідувань.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 15 січня, дисидент, політв'язень, поет, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Ігор Калинець, дисидент, літератор, народний депутат України 5-ти скликань Михайло Косів та дисидент, народний депутат України 6-ти скликань, журналіст, громадський діяч Ярослав Кендзьор виступили проти політичних переслідувань опозиції та п'ятого президента України, лідера Європейської солідарності Петра Порошенка.

Ярослав Кендзьор зазначив, що можливість арешту Порошенка залежить від кількості людей, які приїдуть зустрічати його в аеропорту Києва. 

"Це осине антиукраїнське гніздо на Банковій ми маємо заставити або зрозуміти, що вони шансів в Україні не мають, а це якщо 100 тисяч народу вийде на Банкову, я думаю, що потихеньку вони будуть зникати зі своїх кабінетів, бо Україна, переконаний, в такому стані і є стільки українських патріотів, ця критична маса, яка не дасть штовхнути Україну, віддати Україну Кремлеві" − повідомив Ярослав Кендзьор.

Як розповів Михайло Косів, Петро Порошенко є "ворогом номер один" для Росії, оскільки за 2014-2018 роки Україна майже повністю відірвалася від Росії, зокрема у галузях торгового ринку, зовнішньої торгівлі, енергетичної системи та створила армію.

"Якщо в понеділок станеться те, що вони задумали, я не знаю, по-перше, чи станеться, бо спротив серед українців відчувається значний. Але якщо вони на це підуть, то почнеться знову абсолютно нова епоха в історії українського народу, бо буде знищено людину, яка робила, оце все, про що я кажу геть від Москви. Якщо це станеться, то на нас, друзі, чекатиме дуже непростий період, бо це буде період боротьби справжньої, я навіть не знаю до яких розмірів це може розростися. Бо в нас є дуже багато нинішніх ветеранів війни, які очевидно не будуть просто так спостерігати, що нинішня влада буде робити з Україною" − повідомив Михайло Косів. 

За словами Ігоря Калинця, українцям треба боронити здобутки незалежності, а рушієм опору має стати молодь. 

"Ці дні, які наступають, і які можуть бути великою небезпекою для майбутньої України, і взагалі для України як незалежної держави, звичайно, що вони і мене наполохали, хоч я старий і не пишу. Але хотів би, щоби молодь організувалася в першу чергу, власне, молодь, бо згадую ті свої часи 60-70-ті роки, які ми були безстрашні, енергійні, йшли на все, щоб тільки доказати, що ми є незалежні від всіх" − розповів Ігор Калинець.

Зазначимо, Петро Порошенко повернеться до України 17 січня авіарейсом з Варшави.

Нагадаємо, головний редактор газети Ратуша Микола Савельєв констатував створення в Україні "тотальної репресивної системи" за роки президентства Володимира Зеленського.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.