Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Четвер, 20 січня 2022, 16:14

У Львові старші класи всіх шкіл міста планують перевести на дистанційне навчання

Львів

Старші класи львівських шкіл хочуть перевести на дистанційне навчання через складну ситуацію із коронавірусом та велику кількість хворих учнів.

Сьогодні, 20 січня, у міськраді за результатами засідання штабу оперативного реагування із коронавірусу вирішили запропонувати завтра на розгляд міській комісії з ТЕБ і НС перевести старші класи шкіл Львова на дистанційне навчання та призупитити проведення масових заходів.

Зокрема, на найближчих два тижні пропонується:

- перехід старшої школи (5-11 класи) на дистанційне навчання;

- робота секцій, гуртків, позашкілля, музичних та мистецьких шкіл – на дистанційне навчання;

- звернення до організаторів подій – утриматись від подій та заходів, які можливо перенести на інший час;

- посилення контролю за протоколами у роботі сфери послуг, торгових центрів, ринків.

За словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, станом на сьогодні найскладніша ситуація з поширенням коронавірусу є серед дітей: близько 15% учнів львівських шкіл хворі на Covid-19, знаходяться на самоізоляції або мають ГРВІ; з 15 січня до сьогодні заповненість лікарні "Охматдит" збільшилась з 36% до 69%; вперше дітей з Covid-19 розпочали госпіталізовувати в колишню лікарні на Орлика у зв’язку зі збільшення динаміки поширення коронавірусу саме серед дітей.

"Питома вага дітей в загальній кількості хворих сягнула 10% і продовжує збільшуватись (під час попередніх хвиль була на рівні 5%). Тривожною є ситуація і в школах: станом на сьогодні за результатами кількості хворих учнів і вчителів – 8 шкіл самостійно прийняли рішення перейти на дистанційне навчання; на самоізоляції 3 618 учнів (17 січня було – 440); мають респіраторні захворювання – 8625 учнів; 125 класів, де були зафіксовані випадки ковіду, – учнів скеровано на самоізоляцію (загалом таких є 40 шкіл, де є класи з самоізоляцією)" – написав Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Крім цього, 10% водіїв громадського транспорту Львова та 8% працівників сфери життєзабезпечення міста мають підтверджений коронавірус або підозру на Covid-19.                                

Нагадаємо, з 19 січня через зростання випадків інфікування коронавірусом Львівську область віднесли до "помаранчевої" зони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.