Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львіввугілля

Понеділок, 24 січня 2022, 15:17

Львіввугілля вимагає СБУ перевірити ситуацію із блокуванням рахунків львівською податковою

Львіввугілля

Профспілки шахтарів "Львіввугілля" звинувачують податкову Львова у блокуванні рахунків держпідприємства, що може призвести до страйків та зупинки шахт.

Про це повідомляє ДП "Львіввугілля" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Львівська територіальна організація профспілки працівників вугільної промисловості та Регіональне об'єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда направила звернення до голови Львівської ОДА,  прем'єр-міністра, голови СБУ та інших нардепів і урядовців з проханням розібратися із ситуацією щоденного блокування розрахункових рахунків держпідприємства, що загрожує зупинкою видобутку та відвантаження вугілля.

"Міжрегіональне управління Державної податкової служби по роботі з великими платниками податків (м. Львів) з початку 2022 року регулярно блокує розрахункові рахунки держпідприємства шляхом виставлення інкасових доручень. Списання усіх наявних коштів проводиться у автоматичному режимі.

Відтак, коли в Україні є дефіцит вугілля в опалювальний період, фактично блокується ведення господарської діяльності стратегічно важливого вугільного підприємства" – йдеться у повідомленні.

У профспілці шахтарів заявили, що блокування рахунків призводить до неможливості акумулювати кошти для необхідних виплат (за використану електроенергію, послуги виробничого характеру, витрати з охорони праці, оплату праці шахтарям) та загрожує зупинкою шахт "Львіввугілля" й невідвантаженням запланованих обсягів твердого палива на ТЕС.

"Ми обурені такими деструктивними діями ДПС, які можуть призвести до дестабілізації ситуації в західному регіоні та, як наслідок, до страйків шахтарів, які не можуть виконувати свою роботу без засобів захисту, лісних та інших матеріалів та своєчасної виплати заробітної плати.

Просимо дати вказівку СБ України вияснити – за чиєю вказівкою проводиться знищення стратегічного державного вугільного підприємства, нагнітаються деструктивні і панічні настрої в західному регіоні, що може привести до акцій непокори та заворушень попри зовнішні загрози нашої держави" – наголошується у документі. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.