Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Андрія Садового

Вівторок, 1 лютого 2022, 15:40

Чингачгук Вільгельмович Садовий мріє про стрільбище біля Грибовицького сміттєзвалища

Андрій Садовий

Львівська міськрада планує облаштувати на 25 гектарах землі Великих Грибович та Малехова стрілецький тир і стрільбище.

Про це йдеться у проєкті ухвали, яку депутати мають розглянути на наступній сесії Львівської міської ради.

У порядок денний наступної сесії Львівської міської ради внесли ухвалу про надання ЛКП "Спортресурс" дозволу на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у селі Великі Грибовичі (урочище "Нива", що поблизу Грибовицького сміттєзвалища) і на вул. Жовківській у селі Малехові та розроблення детального плану території у районі вулиць проєктованої 11 та проєктованої 12 у Великих Грибовичах.

Згідно з документом, комунальному підприємству Львова планують виділити 25 гектарів землі у селах Великі Грибовичі та Малехів, що увійшли до складу Львівської ОТГ, для облаштування тут стрілецького тиру та стрільбища, влаштування гостьової автостоянки та об’єктів придорожнього сервісу для відвідувачів.

Зокрема, "Спортресурс" має розробити детальний план території у районі вулиць проєктованої 11 та проєктованої 12 у с. Великі Грибовичі, а також проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок:

- площею 20 га у с. Великі Грибовичі (урочище "Нива") для облаштування стрілецького тиру та стрільбища на землях, що не надали у власність або користування, з подальшим їхнім переведенням до земель рекреаційного призначення;

- площею 5 га на вул. Жовківській у с. Малехові для влаштування та обслуговування гостьової автостоянки та об’єктів придорожнього сервісу для відвідувачів стрілецького тиру і стрільбища на землях, що не надали у власність або користування, з подальшим їх переведенням до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Також "Спортресурс" має організувати та провести громадські слухання щодо створення цього стрільбища.

Як пояснили в управлінні земельних ресурсів міськради, урочище "Нива" входить до земель рекреаційного призначення, тут рекомендовано облаштувати об'єкти фізичної культури та спорту. Однак у генплані Великих Грибович на цій території запланували розмістити житлову забудову.

Щодо ділянки вул. Жовківській у Малехові, то вона належить до земель промисловості й тут рекомендують облаштувати споруди автомобільного транспорту. Сільрада Малехова, згідно з генпланом, планувала облаштувати тут зелену зону для мешканців.

Додамо, з січня 2021 року ЛКП "Спортресурс" очолює Ростислав Зелик, його призначили замість Ігоря Самотія, який побив людину і порушив ПДР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.