Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Марусяк

Фб Марусяка

Четвер, 3 лютого 2022, 13:49

Чагарник між вулицями Лінкольна-Липинського перетвориться на сквер – Марусяк

Володимир Марусяк

Земельна ділянка площею 1,6 га між вулицями Лінкольна, 10 та Липинського відноситься до рекреаційної зони.

Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Велика земельна ділянка площею 1,6 га, розташована між вулицями Лінкольна, 10 – Липинського відповідно до плану зонування, відноситься до зони Р-3 – рекреаційні зони озеленених територій загального користування.

Щоб перетворити місцину на зручний та комфортний простір для відпочинку мешканців депутат фракції Європейська Солідарність Володимир Марусяк ще влітку скерував звернення у Шевченківську районну адміністрацію з проханням провести благоустрій території.

"Управлінці були не проти, навіть просили мерію надати ділянці статус парку, однак з’ясувалося, що через згадану територію прокладено головний колектор Львова – річки Полтви. Через збільшення опадів "Львівводоканал" розглядав можливість побудувати тут дублюючий колектор і таким чином зменшити навантаження на Полтву. До кінця 2021 року комунальне підприємство планувало провести техніко-економічне обстеження і тоді надати остаточну відповідь - будуватимуть додатковий колектор чи одразу облаштовуватимуть парк? Сьогодні у нас є всі шанси отримати чудову зелену зону" – наголосив Володимир Марусяк.

Напередодні профільна земельна комісія Львівської міськради погодила проект ухвали про затвердження Шевченківській РА проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки між вулицями Лінкольна, 10 – Липинського у постійне користування. Цей правовий крок дозволить районній адміністрації не лише зберегти та доглядати зелену зону, але й створити тут комфортне місце для відпочинку львів’ян.

Згодом, коли ухвалу погодять на сесії Львівської міської ради, депутати детальніше обговорюватимуть, яким має бути парк і яких зусиль необхідно докласти - переконаний депутат.

Публікація у межах Програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб та депутатів у засобах масової інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.