Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

вихідні у Львові

goodhouse.com.ua

П'ятниця, 4 лютого 2022, 14:44

Варіанти на вікенд

вихідні у Львові

Про те, що відбудеться цими вихідними у Львові: кіно, театр, музика, мистецтво. 

Варіанти на кіно

У кінотеатрах міст триває прем'єра 5 кращих короткометражних фільмів минулого під назвою "Оскар-Nominations". Ви зможете побачити учасників таких гучних та престижних фестивалів світу як Sundance, Clermont Ferrand, Palm Springs та ін. Також обіцяють фільм-переможець, поєднання драми та комедії.

Програма показу:

1. Refugee / Біженка (США, 23 хв, номінант 2020 року);

2. World Of Tomorrow / Світ завтрашнього дня (США, 17 хв, номінант 2016 року);

3. Little Hands / Маленькі ручки (Франція, 15 хв, номінант 2020);

4. Nefta Football Club / Футбольний клуб Нафта (Алжир, 17 хв, номінант 2020 року);

5. The Neighbors' Window / Сусідські вікна (США, 21 хв, переможець 2020 року).

Музичні варіанти

Авторський проєкт Академічного камерного оркестру Віртуози Львова "4+4. Пори року" знову на сцені Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика.

Вже традиційно, близько двадцяти років, "Віртуози Львова" у зимовий період презентують свій проєкт "4+4", який об'єднав знамениті "Пори року" Антоніо Вівальді, "Пори року в Буенос-Айресі" Астора П'яццоли. Подія відбудеться 5 лютого о 18:00.

Мистецькі варіанти

Радимо цими вихідними сходити на класичний балет на музику Адольфа Адана "Жізель", який вже понад століття користується успіхом у публіки і є символом романтичного балету ХІХ століття, як запевняє Львівському театрі опери та балету. Подія розпочнеться 5 лютого о 18:00.

6 лютого о 18:00 відбудеться не менш цікава вистава "Гуцульський рік", за твором письменника та етнографа Гната  Хоткевича. Глядачам обіцяють: побачити на власні очі старовинні гуцульські обряди, відчути атмосферу традицій наших предків, доторкнутись до культури гуцульського народу.

Театральний вечір музики Генрі Перселла Music for a while відбудеться у центрі "Слово і голос" 5 лютого. Початок о 19.00. Відвідувачі почують рідко виконувані пісні та відомі арії англійського барокового композитора Генрі Перселла. Їх виконає відома актриса та співачка Наталія Половинка.

Розважальні варіанти

5 лютого 2022 року відбудуться другі змагання з лижних перегонів на території Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Учасники змагатимуться за віком, професіоналізмом та дистанцією. Музей запрошує ознайомитись з історією зимових видів спорту на банерній виставці, яка буде розміщена у серці скансену, біля церкви з с. Кривки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.