Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Понеділок, 7 лютого 2022, 15:58

В Україні наразі не вводитимуть вакцинацію від коронавірусу серед дітей від п'яти років

вакцинація на Львівщині

Питання про вакцинацію дітей від 5 до 12 років в Україні наразі не розглядатимуть, бо ще замало інформації щодо особливостей вакцинації цієї вікової групи.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю "Фокусу".

В Україні наразі не розглядається питання вакцинації від коронавірусу серед дітей від 5 до 12 років, оскільки ще замало інформації щодо особливостей вакцинації цієї вікової групи.

"Ми офіційно рекомендуємо вакцинувати дітей від 12 років. Раніше ця норма поширювалася лише на випадки, коли дитина мала певні супутні хвороби, але зараз будь-яка родина може щепити дитину за власним бажанням. Питання про вакцинацію дітей від 5 до 12 років наразі не розглядається" − повідомив Ігор Кузін.

За його словами, питання про вакцинацію дітей цієї вікової категорії планується адресувати Національній технічній групі експертів із питань імунопрофілактики (НТГЕІ) у другому кварталі 2022 року.

"Сьогодні у світі ще замало інформації щодо особливостей вакцинації цієї вікової групи. Це соціальна неактивна категорія, тобто ризиків інфікуватись у них набагато менше, ніж у підлітків, які відвідують школу або професійний навчальний заклад" − додав Кузін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з квітня в Україні дітей віком від п'яти років можуть почати вакцинувати від коронавірусу.

Додамо, за весь час у Львівській області вакцинували від коронавірусу 1 021 867 осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.