Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Вівторок, 15 лютого 2022, 11:58

Зеленський призначив нове свято в Україні

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання.

Про це йдеться в указі Президента України №53/2022 від 14 лютого 2022 року.

Президент Володимир Зеленський, для посилення консолідації українського суспільства, визначив 16 лютого Днем єднання з проведенням урочистих заходів з виконання державного гімну та підняттям державного прапору.

Він постановив у цей день:

- підняти Державний Прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах;

- виконати о 10.00 год Державний Гімн України;

- провести закордонним дипломатичним установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Крім цього, Зеленський доручив уряду підняти зарплати військовим на 30% з 1 березня, а також на 20% прикордонникам і службовцям Нацгвардії, а також  створити інформаційну платформу "UAразом", на якій будуть роз’яснювати підготовку стан справ із можливою війною з Росією та готовністю армії.

Зеленський також ухвалив рішення прискорити формування загонів територіальної оборони та підвищити рекрутинг серед населення.

Нагадаємо, вчора США відкликали своїх держслужбовців із Києва до Львова. Такі ж рішення раніше прийняли посольства Канади та Австрії.

Натомість Міністерство закордонних справ Польщі рекомендувало скасувати необов'язкові поїздки в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.